Що таке конвекція та навіщо вона при випіканні – розповідає Ліза Глінська
Ви, мабуть, не раз ставили собі питання, що таке конвекція та для чого вона в духовці? Як користуватись конвекцією, що можна готувати з цим таємничим режимом у вашій духовці, далі розповідає кондитер Єлизавета Глінська.
Відома кондитерка Ліза Глінська поділилася цінною інформацією про конвекцію на своїй сторінці в соцмережі інстаграм.
Читайте також Що таке кондитерська бордюрна стрічка – всі секрети розповідає Ліза Глінська
Конвекція – це функція в духовці, завдяки якій випічка буде готуватись при однаковій температурі. Не у всі духовках є конвекція. Не знаєте як перевірити її на наявність конвекції? Просто відчиніть свою духовку, якщо на задній стінці у вас є вентилятор – у вас є конвекція.
Саме завдяки цьому вентилятору ваша духовка рівномірно прогріється, адже температура буде рівномірно розподілятися, а випічка не буде підгоряти з одного боку.
Ще з фізики нам відомо, щоб тепле повітря завжди підіймається в гору, а от конвекція завдяки вентилятору підтримуватиме однакову температуру по всій духовці.
На режимі конвекція ви можете готувати на будь-якому рівні в духовці, також не бійтеся, що страва може пригоріти чи не випектись з одного боку. Запахи в режимі конвекції теж не змішаються, тому господині сміло можуть готувати одночасно торт та м'ясо.
Що готувати з конвекцією, а що категорично не можна
На режимі конвекція випікаємо:
– бісквіти;
– пісочне тісто;
– меренгу;
- листове тісто;
– дріжджову випічку;
– чізкейки.
Без конвекції готуємо:
– макарон;
– заварне тісто.