Сулейман І був одним із найвидатніших та найвпливовіших османських султанів. Він правив Османською імперією з 1520 по 1566 рік. Його дружина Роксолана – одна із найвідоміших українок у цілому світі. Вона мала великий вплив на життя і політичні події в імперії. Їх життя стало предметом оповідок та екранізації сералів.

Цікаво Що приготувати для перекусу в школу чи на роботу: рецепти страв за 20 хвилин

Що їли у гаремі

Гарем Сулеймана I був закритим домом, де проживали дружина, наложниці і діти султана. Вельможі мали доступ до розкішної і надзвичайно різноманітної їжі, яка готувалася слугами та кухарями. Страви для султанського гарему готували в окремій кухні палацу. На ній працювало близько трьохсот кухарів. Серед улюблених страв були страви з меду, курей, рису – шафрану та навіть устриць.

Рецепт улюбленої страви Сулеймана

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Приготування:

  • Курку розділіть на вісім або більше частин.
  • Дрібно наріжте цибулю та обсмажте її на вершковому маслі до отримання золотистого кольору.
  • Додайте курку та тушкуйте кілька хвилин в закритій каструлі на помірному вогні.
  • Потім всипте курагу, ізюм, мед, корицю, лимонний сік, сіль та перець, добре перемішайте і залийте водою.
  • Після закипання води залиште тушкувати на невеликому вогні.
  • Окремо обсмажте мигдаль на чайній ложці вершкового масла. Подавайте медову курку разом із вареним рисом, посипаним смаженими мигдалем та свіжим кропом.