Соломаха – традиційна страва української кухні, яку готують на гречаному борошні з додаванням сала та смаженої цибулі. Її швидко та легко готувати, вона ситна та калорійна. Через це її так любили козаки.
Читайте також Особливі страви з фрикадельок, які не залишаться на завтра
Рецепт соломахи
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
Приготування:
- Висипте гречане борошно у глибоку миску та при постійному помішуванні вливайте воду. Її потрібно стільки, щоб добре розмішати борошно, але так, щоб не зробити суміш зовсім рідкою.
- Доведіть до кипіння воду, приблизно 4 склянки. Підсоліть та, постійно розмішуючи, влийте борошняну суміш в окріп.
- Приблизно через 5 хвилин влийте в кашу олію.
- Готуйте до загущення каші час від часу помішуючи масу.
- Нарізаємо сало та цибулю довільними шматочками. Обсмажуйте на розігрітій сковорідці. Не забудьте присмачити все спеціями.
- Коли каша добре загусне, вимкніть вогонь та додайте до каші підсмажені сало із цибулею. Добре розмішайте страву.
- Подавайте соломаху з подрібненою зеленою цибулею.
Смачного!