Салат з баклажанів та помідорів – відмінний варіант для зимової консервації. Його швидко та легко готувати, він з доступних продуктів, а смак – неперевершений та вміру гострий.

Читайте також Особливі страви з фрикадельок, які не залишаться на завтра

Подавайте його до будь-якого гарніру, м'ясної чи рибної страви.

Рецепт зимового консервованого салату з баклажанів та помідорів

  • Час: 2 години
  • Порції: 4

Приготування:

  • Ретельно миємо овочі. З солодких перців видаляємо насіння, нарізаємо соломкою. Також видаляємо насіння з гострого перцю, подрібнюємо його у блендері разом із часником.
  • Помідори пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері. Томатну масу виливаємо в каструлю, де варитиметься салат. Додаємо до помідорів сіль та цукор. Коли вони закиплять – висипаємо нарізані кубиками баклажани і вливаємо олію. Перемішуємо.


Салат з баклажанів / Фото Tasty

  • Коли баклажани закиплять, додаємо солодкий перець і знову доводимо до кипіння. Варимо овочі 35 – 45 хвилин, щоб баклажани стали м'якими.
  • Поки салат вариться, підготуйте банки та кришки – стерилізуйте їх.
  • За 5 хвилин до повної готовності баклажанів додаємо часник та гострий перець. Наприкінці вливаємо оцет і даємо овочевій суміші ще раз закипіти.
  • Після закипання салат відразу ж починайте розкладати закрутку по банках, не вимикаючи вогонь.
  • Закрийте банки кришками, переверніть дном догори і залиште до охолодження. Зберігаємо у прохолодному місці.

Смачного!