Шоколадна насолода: як і коли вперше приготували брауні
Джерело:
Liga.netБрауні – неймовірно смачний і так само популярний шоколадний десерт, який прийшов до нас зі США. Його історія оповита легендами, а первісний рецепт отримав безліч варіацій!
Брауні – це шоколадний десерт у вигляді тістечка, кексу або пирога з вологим м'якушем. Світові його подарували американські кулінари.
Цікаво Нещодавно завершився фестиваль "InRestFest'2021" за підтримки ТМ "KURATOR": чим він запам'ятався
Існує кілька версій створення брауні. За однією з них, кухар помилково додав у тісто для печива розтоплений шоколад, а борошна йому забракло.
Брауні – справжня насолода для любителів солоденького / Фото Pixabay
Інша легенда приписує створення брауні домогосподарці з Бангалору, штат Мен. Вона робила шоколданий торт, але забула додати розпушувач. Він не піднявся, тому хазяйка подала на стіл пласкі шоколадні шматочки.
Також існує історія, датована 1893 роком. В Чикаго мала відбутися Колумбійська виставка, і світська левиця та дружина власника готелю Palmer House Берта Палмер дала кондитеру завдання створити десерт, який би підкорив відвідувачів. Цікаво, що брауні Palmer House з волоськими горіхами та абрикосовою глазур’ю подають в Чикаго і досі, але ім'я кондитера залишилося невідомим.
Вперше назва "брауні" вказана у книзі Бостонської школи кулінарії 1896 року, її автор – Фанні Фалмер. Але це був не звичний нам шоколадний десерт, а тістечко на основі патоки.
Втім, та ж таки Фанні Фалмер зробила брауні популярним, надрукувавши його рецепт в оновленій книзі 1906 року. З того часу десерт почав набирати популярності, до нього додавали арахісову пасту, м'яту, каву, малину, мигдаль, родзинки та карамель. Згодом брауні став однією з національних страв США.