Шеф-кухар та суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали" Володимир Ярославський пропонує приготувати вишуканий солодкий десерт французької кухні – шоколадний суфле, яке виходить повітряним та м'яким.
Читайте також Як приготувати круасани: домашній рецепт
Рецепт шоколадного суфле
Для мене смачніше за фондан – легеньке, і ніжне, і ще, при бажанні, можна додати ваніль або спеції, – прокоментував Володимир Ярославський
- Ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
- У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте борошно, розігрійте на маленькому вогні до однорідної консистенції. Залиште для охолодження.
- Далі – додайте молоко, доведіть до кипіння, перемішайте.
- Додайте шоколад, дрібку солі. Залиште для охолодження, вбийте жовтки, перемішайте.
- Окремо у мисці збийте білки з ванільним цукром, додайте у шоколад. За бажанням можна додати цедру цитрусових або спеції.
- Форми змастіть вершковим маслом, посипте їх цукровою пудрою або какао, викладіть шоколадну масу.
- Розігрійте до температури 180 градусів, відправте випікатись протягом 10 хвилин.
- Дістаньте з духовки. Подавайте з кулькою улюбленого морозива. Смачного!