Шоколадне вівсяне печиво для дітей: рецепт на щодень
28 липня 2022,
12:49
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Лізи ГлінськоїВівсяне печиво полюбляють, мабуть, усі. Щоб приготувати домашній смаколик потрібно мінімум часу та прості інгредієнти.
Печиво з вівсяних пластівців не тільки смачне, а й корисне, адже містить багато клітковини. Якщо ви не можете змусити дитину їсти вівсянки – приготуйте з неї солодощі.
Читайте також Тертий пиріг з чорницею: ідеальна домашня випічка до столу
Українська кондитерка Єлизавета Глінська підготувала практичний рецепт вівсяного печива з додаванням какао. Таке поєднання робить його ще ароматнішим та апетитним.
Рецепт шоколадного печива з вівсянки
- Час: 2 години
- Порції: 24 штуки
– 100 грамів яйця;
– 200 грамів вівсяних пластівців;
– 200 грамів пшеничного борошна;
– 220 грамів цукру;
– 200 грамів вершкового масла (кімнатної температури);
– 10 грамів розпушувача;
– сіль;
– ванільний цукор або кориця;
– 10 грамів какао порошку.
Приготування:
- Заздалегідь підготуйте вершкове масло – дістаньте його з холодильника та залишіть на кілька годин при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Збийте його вінчиком. Додайте цукор та яйця, перемішуємо.
- Додайте сухі інгредієнти: борошно, вівсяні пластівці, сіль, ванільний цукор, розпушувач та перемішайте. У вас повинно вийти красиве, м'яке тісто.
- Накриваємо тісто харчовою плівкою, ставимо в холодильник на 1 годину.
- Робимо з тіста кульки діаметром 4 сантиметри, трохи приплющуємо їх руками.
- Розігрійте духовку до 170 градусів (з конвекцією). Випікайте сформоване печиво 15 – 18 хвилин.
- Охолодіть його та викладіть на таріль.
Смачного!