Терті пироги – універсальна домашня випічка. Начинкою для них можуть бути будь-які ягоди чи фрукти, навіть варення. Щоб поласувати смачним десертом не обов'язково годинами замішувати тісто – спробуйте цей рецепт.

Читайте також Абрикосовий пиріг: літня насолода, від якої неможливо відмовитися

Ми пропонуємо вам варіант тертого пирога з чорницею. Вона надзвичайно ароматна, соковита та сповнить домашню випічку особливим шармом. Якщо у вас не має цієї ягоди – використайте будь-яку іншу: лохину, малину або навіть аґрус.

Рецепт тертого пирога з чорницею

  • Час: 2 – 3 години
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  • Холодне вершкове масло (можна попереднього його заморозити) натріть на грубій тертці. Розітріть його руками разом з борошном до крихти.
  • Додайте до крихти розпушувач, сіль, цукор, яйце та сметану. Замісіть еластичне однорідне тісто та розділіть його на дві частини. Кожну з них загорніть у шар харчової плівки. Відправте тісто в морозилку на 30 – 40 хвилин.
  • Вийміть одну частину тіста та натріть його у форму для пирога. Зверху викладіть чорницю перемішану з невеликою кількістю кукурудзяного крохмалю. Щоб тісто пропеклося – не робіть його надто товстим шаром.
  • Іншу частину тіста натріть на грубій тертці поверх ягід.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пиріг 30 – 40 хвилин до готовності.
  • Дістаньте готовий пиріг з духовки, залишіть у формі до повного охолодження. Обережно вийміть його з форми та наріжте порційними шматками.

Смачного!