Шоколадні булочки: рецепт від Джеймі Олівера
4 квітня 2021,
10:35
Читать новость на русском
Джерело:
jamieoliver.comВідомий англійський шеф-кухар, ресторатор Джеймі Олівер поділився з читачами рецептом шоколадних булочок. Запишіть собі рецепт.
Ароматні шоколадні булочки готують з какао, шоколадною крихтою, родзинками, сухофруктами та медом. Усі будуть у захваті від солодкого та смачного десерту, який можна подавати до чаю, кави або з теплим молоком.
Читайте також Панкейки з рисового борошна: рецепт смачного та корисного сніданку
Шоколадні булочки
Інгредієнти:– 50 грамів вершкового масла 82%;
– 50 грамів цукрової пудри;
– мускатний горіх;
– 200 мілілітрів молока 2,5-3,2%;
– 1 яйце;
– 400 грамів борошна;
– 50 грамів какао-порошку;
– 7 грамів дріжджів;
– 150 грамів темного шоколаду (70%);
– 100 грамів родзинок та суміш сухофруктів;
– 3 столові ложки меду;
– гілочка розмарину або чебрецю;
– морська сіль.
- У каструлю викладіть вершкове масло, цукор, мускатний горіх, дрібку солі, розігрійте на маленькому вогні до розтанення. Зніміть з вогню, влийте молоко, яйце, ретельно перемішайте.
- У мисці ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок, додайте какао, дріжджі, влийте молочну суміш, перемішайте, замісіть тісто. Накрийте рушником, залиште на 1 годину 30 хвилин. Тісто має вдвічі збільшитись.
- Шоколад та сухофрукти подрібніть ножем.
- Тісто розкатайте, викладіть шоколад та сухофрукти. Розділіть на 12 частин, сформуйте булочки.
- Змастіть маслом деко, викладіть булочки, накрийте рушником, залиште на 45 хвилин.
- Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись на 25 хвилин до рум'яної скоринки.
- Викладіть для охолодження, розігрійте мед.
- Гілочкою розмарину з медом, змастіть булочки. Подавайте теплими. Смачного!