13 грудня,
10:31
Рецепт новорічних шоколадних капкейків з лікером Baileys від Лізи Глінської
До Нового Року 2021 залишилось ще зовсім трішки, а це означає, що настав час обирати рецепти смаколиків до святкового столу. Єлизавета Глінська пропонує вам приготувати шоколадні капкейки з карамеллю та шоколадним ганашем.
Українська кондитерка Єлизавета Глінська поділилась своїм рецептом приготування шоколадних капкейків із додаванням секретного інгредієнта на своїй сторінці в інстаграм.
Читайте також Печиво з передбаченнями на Новий рік – святковий рецепт
Все, що вам потрібно для капкейків – чітко виконувати інструкцію приготування та трішки любові!
Інгредієнти для тіста:– 100 г чорного або молочного шоколаду;
– 70 г вершкового масла;
– 80 г яєць;
– 80 г сметани;
– 4 г соди;
– 4 г розпушувача;
– 35 г какао;
– 150 г цукру;
– 150 г борошна;
– 80 мл води;
Для карамелі;
– 100 мл Baileys;
– 150 г цукру;
– 150 г вершкового масла;
– 180 мл вершків (30-35%);
– 2 г желатину + 10 мл води.
Для ганашу:
– 250 мл вершків (30-35%);
– 300 г молочного шоколаду;
– 40 мл Baileys
– 350 мл вершків (30-35% – друга частина).
Як приготувати тісто на капкейки
- Розігрійте духовку до 170 градусів з режимом конвекція.
- Шоколад та вершкове масло розтопіть у мікрохвильовці або на паровій бані до однорідної консистенції.
- У чаші комбайна змішуємо яйця, цукор та сметану – збийте до однорідної маси. Влийте шоколадну масу та знову перемішайте до однорідності.
- В окремій мисці змішуємо борошно, соду, какао та розпушувач, та через сито додайте сухі інгредієнти до шоколадної маси – вимішайте тісто.
- Воду нагрійте до окропу та влийте до шоколадного тіста – перемішуйте до однорідності.
- Перекладіть тісто на капкейк в кондитерський мішок.
- Підготуйте паперові форми для капкейків та зафіксуйте їх у металевих, щоб при випіканні вони зберегли свою форму.
- Заповніть паперові форми тістом до половини та випікайте 15-18 хвилин.
Як приготувати начинку
- Замочіть желатин водою та поставте набухати.
- Прогрійте вершки в мікрохвильовці, але не доводьте до кипіння.
- Для приготування сухої карамелі візьміть каструлю з товстим дном, розтопіть в ній цукор до коричневого кольору. Влийте гарячі вершки – перемішайте, додайте лікер та вершкове масло – знову перемішайте. Варіть карамель ще 3-4 хвилини на середньому вогні.
- Додайте желатин та перебийте блендером. Накрийте готову карамель харчовою плівкою вконтакт та охолодіть, відправте карамель в холодильник на 6-8 годин.
Як приготувати ганаш для капкейків
- Відправте першу частину вершків у миску, з'єднайте з молочним шоколадом та прогрійте до однорідної маси в мікрохвильовці або на паровій бані.
- Перебийте готову масу ручним блендером, додайте лікер та другу частину вершків – знову перебийте блендером до 1 хвилини. Накрийте харчовою плівкою вконтакт та відправте в холодильник на 24 години.
- Збийте шоколадний ганаш до стійкої піни в кухонному комбайні. Перекладіть ганаш в кондитерський мішок з насадкою закрита зірка.
- Карамель для начинки капкейків теж перекладіть в кондитерський мішок.
- Другою стороною насадки виріжте серединку капкейка. У ямку, що утворилась заповніть карамеллю, та задекоруйте кремом зверху. Посипте какао. Смачного!
Відео покрокового приготування капкейків: