Рецепт новорічних шоколадних капкейків з лікером Baileys від Лізи Глінської

13 грудня 2020, 10:31
Читать новость на русском

До Нового Року 2021 залишилось ще зовсім трішки, а це означає, що настав час обирати рецепти смаколиків до святкового столу. Єлизавета Глінська пропонує вам приготувати шоколадні капкейки з карамеллю та шоколадним ганашем.

Українська кондитерка Єлизавета Глінська поділилась своїм рецептом приготування шоколадних капкейків із додаванням секретного інгредієнта на своїй сторінці в інстаграм.

Читайте також Печиво з передбаченнями на Новий рік – святковий рецепт

Все, що вам потрібно для капкейків – чітко виконувати інструкцію приготування та трішки любові!

Інгредієнти для тіста:
– 100 г чорного або молочного шоколаду;
– 70 г вершкового масла;
– 80 г яєць;
– 80 г сметани;
– 4 г соди;
– 4 г розпушувача;
– 35 г какао;
– 150 г цукру;
– 150 г борошна;
– 80 мл води;
Для карамелі;
– 100 мл Baileys;
– 150 г цукру;
– 150 г вершкового масла;
– 180 мл вершків (30-35%);
– 2 г желатину + 10 мл води.
Для ганашу:
– 250 мл вершків (30-35%);
– 300 г молочного шоколаду;
– 40 мл Baileys
– 350 мл вершків (30-35% – друга частина).

Як приготувати тісто на капкейки

  1. Розігрійте духовку до 170 градусів з режимом конвекція.
  2. Шоколад та вершкове масло розтопіть у мікрохвильовці або на паровій бані до однорідної консистенції.
  3. У чаші комбайна змішуємо яйця, цукор та сметану – збийте до однорідної маси. Влийте шоколадну масу та знову перемішайте до однорідності.
  4. В окремій мисці змішуємо борошно, соду, какао та розпушувач, та через сито додайте сухі інгредієнти до шоколадної маси – вимішайте тісто.
  5. Воду нагрійте до окропу та влийте до шоколадного тіста – перемішуйте до однорідності.
  6. Перекладіть тісто на капкейк в кондитерський мішок.
  7. Підготуйте паперові форми для капкейків та зафіксуйте їх у металевих, щоб при випіканні вони зберегли свою форму.
  8. Заповніть паперові форми тістом до половини та випікайте 15-18 хвилин.

Як приготувати начинку

  1. Замочіть желатин водою та поставте набухати.
  2. Прогрійте вершки в мікрохвильовці, але не доводьте до кипіння.
  3. Для приготування сухої карамелі візьміть каструлю з товстим дном, розтопіть в ній цукор до коричневого кольору. Влийте гарячі вершки – перемішайте, додайте лікер та вершкове масло – знову перемішайте. Варіть карамель ще 3-4 хвилини на середньому вогні.
  4. Додайте желатин та перебийте блендером. Накрийте готову карамель харчовою плівкою вконтакт та охолодіть, відправте карамель в холодильник на 6-8 годин.

Як приготувати ганаш для капкейків

  1. Відправте першу частину вершків у миску, з'єднайте з молочним шоколадом та прогрійте до однорідної маси в мікрохвильовці або на паровій бані.
  2. Перебийте готову масу ручним блендером, додайте лікер та другу частину вершків – знову перебийте блендером до 1 хвилини. Накрийте харчовою плівкою вконтакт та відправте в холодильник на 24 години.
  3. Збийте шоколадний ганаш до стійкої піни в кухонному комбайні. Перекладіть ганаш в кондитерський мішок з насадкою закрита зірка.
  4. Карамель для начинки капкейків теж перекладіть в кондитерський мішок.
  5. Другою стороною насадки виріжте серединку капкейка. У ямку, що утворилась заповніть карамеллю, та задекоруйте кремом зверху. Посипте какао. Смачного!

Відео покрокового приготування капкейків: