Шоколадні пряники обожнюють діти. Їх можна давати малечі з собою в школу або брати на роботу до чаю.
Читайте також Рецепт десерту Три молока від Володимира Троцького
Кондитерка Ліза Глінська запевняє, що власноруч приготовані шоколадні пряники смакують краще за магазинні, а до процесу приготування ви сміло можете залучити дітей.
Як приготувати шоколадні пряники
- Вилийте молоко в каструлю, додайте прянощі та мед – перемішайте. Розтопіть вершкове масло й додайте до суміші молока та прянощів. Прогрійте молоко на середньому вогні до утворення пари.
- У великій мисці з'єднайте 1 частину борошна та цукор – перемішайте.
- При постійному помішуванні борошна вінчиком вливайте гаряче молоко. Залишіть однорідну масу відпочити на кілька хвилин.
- Другу частину борошна з'єднайте в окремій мисці з какао, содою та сіллю.
- До молочного тіста додайте жовтки та борошно з какао. Вимішайте масу до однорідного стану силіконовою лопаткою.
- Підпиліть дошку для розкачування тіста борошном та розкачайте його до товщини в 1 сантиметр. За допомогою форми серця або іншої, яка є в наявності виріжте з тіста пряники.
- Випікайте пряники в розігрітій духовці до 180 градусів з конвекцією 10 хвилин.
- Змішайте до однорідної консистенції всі інгредієнти для айсінгу та покрийте ним пряники.
- Залишіть пряники висохнути при кімнатній температурі на 12 – 14 годин. Смачного!
Як приготувати шоколадні пряники – рецепт з відео: