Солодко, але не приторно: готуємо шоколадні сінабони за рецептом Глінської
10 жовтня 2022,
14:33
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Лізи ГлінськоїУкраїнська кондитерка Єлизавета Глінська обожнює готувати солодкі сінабони. Вона поділилася з читачами рецептом шоколадних сінабонів зі сметанковою поливкою та карамеллю.
Сінабони – пухкі та солодкі домашні булки у вигляді равликів, які начиняють цукром та меленою корицею. Зазвичай їх готують зі звичайного дріжджового тіста, але сьогодні ми пропонуємо вам спробувати із шоколадного.
Читайте також Рецепт курячих гомілок в беконі, що ідеально підійдуть до застілля з сім'єю чи друзями
Рецепт шоколадних сінабонів
Час: 4 години
Порції: 12 штук
Опара:– 300 мілілітрів молока;
– 15 грамів свіжих дріжджів (5 грамів сухих);
– 20 грамів цукру;
– 150 грамів борошна.
Приготування:
- Змішуємо трохи тепле молоко з дріжджами, додаємо цукор. Перемішуємо. Додаємо борошно, перемішуємо, щоб не було грудочок.
- Опара готова. Накриваємо опару харчовою плівкою і лишаємо на 30 – 40 хвилин при кімнатній температурі.
– опара;
– 100 грамів яйця (кімнатної температури);
– 60 грамів цукру;
– 480 грамів борошна;
– 20 грамів какао-порошку (алкалізованого);
– 5 грамів солі;
– 100 грамів вершкового масла.
Приготування:
- Виливаємо опару в чашу комбайна. Додаємо яйця, цукор.
- Додаємо масло кімнатної температури, борошно, какао-порошок та сіль.
- Вимішуємо тісто за допомогою насадки "гак". Вимішуємо тісто приблизно 4 – 5 хвилин.
- Ставимо тісто в миску, накриваємо рушничком і залишаємо його при кімнатній температурі на 1,5 години.
– 100 грамів вершкового масла;
– 150 грамів цукру;
– 15 грамів порошку кориці.
Приготування:
- Змішуємо цукор з корицею. Розминаємо масло кімнатної температури.
- Змащуємо стіл та скалку рослинною олією. Розкачуємо тісто в пласт, розміром 60х40 сантиметрів.
- Змащуємо тісто вершковим маслом і посипаємо цукром із корицею.
- Скручуємо тісто в рулет. Робимо це легко, не скручуйте його туго.
- Нарізаємо наш рулет на 12 рівних частин за допомогою нитки (одна частина 4 – 5 см).
- Викладаємо сінабони на пергамент, закручуємо "хвостик" під низ. Між ними має бути хороша відстань.
- Накриваємо сінабони плівкою або рушником і лишаємо на 30 хвилин. Відправляємо сінабони у розігріту духовку на 20 – 25 хвилин, при температурі 180 градусів з конвекцією.
– 100 грамів цукру (4 столові ложки з гіркою);
– 130 грамів вершків (жирністю 30 – 35%);
– 50 грамів згущеного молока;
– 50 грамів вершкового масла.
– сіль.
Приготування:
- Цукор засипаємо в сотейник і ставимо на плиту. Змішуємо вершки зі згущеним молоком і добре підігріваємо їх до паріння.
- Цукор можна перемішувати термостабільною лопаткою. Вона має набути коричневого кольору. Зменшуємо вогонь. Додаємо маленькими порціями гарячі вершки зі згущеним молоком і помішуємо.
- Додаємо вершкове масло. Перемішуємо. Варимо на повільному вогні ще 2 – 3 хвилини, постійно помішуємо.
- Знімаємо з вогню, переливаємо в стакан і пробиваємо блендером. Додаємо сіль.
– 300 грамів рідкої сметани;
– 20 грамів цукрової пудри.
Приготування:
- Додаємо до сметани цукрову пудру, перемішуємо.
– 100 грамів обсмажених волоських горіхів;
– 50 грамів чорного шоколаду.
Приготування:
- Дістаємо сінабони з духовки. Ще тепленькі сінабони поливаємо сметанною заливкою і карамеллю. Посипаємо горішками зверху.
Смачного!
Відеорецепт приготування шоколадних сінабонів: