Брауні – один з класичних рецептів американської кухні, який обожнюють у цілому світі. Це м'яке тістечко, яке формують після випікання. Особливістю брауні є волога середина, брунатний колір та шоколадний смак.
Читайте також Домашнє печиво з повидлом від Лізи Глінської
Його можна випікати за класичним рецептом з ба без горіхів, або з додаванням карамелі, малинового джему та інших варіацій. Ми дібрали для вас найпростіший рецепт, який точно вийде з першого разу.
Шоколадний брауні – рецепт
- Час: 45 хвилин
- Порції: 6
Приготування:
- Шоколад подрібнюємо, з'єднуємо з маслом і сіллю. Розтоплюємо разом на водяній бані до однорідності. Відкладаємо в сторону.
- Яйця збиваємо з цукром до білої пишної піни близько 5 хвилин. Додаємо просіяне борошно, какао і перемішуємо.
- ️З'єднуємо розтоплений шоколад з маслом і тісто, обережно перемішуємо силіконовою лопаткою.
- ️Форму застилаємо пергаментом, виливаємо тісто у жаротривку форму або деко. Основне, щоб шар тіста був не більше 2-х сантиметрів товщини.
- ️Випікаємо брауні 30 – 35 хв при 175 градусах, близько 25 хвилин для вологої серединки. Стежте за випічкою, адже у кожного духовка випікає по різному.
- Охолоджуємо випічку, нарізаємо на квадратики та подаємо до столу.
Нехай смакує!