9 травня,
10:35
Як приготувати шоколадний кекс-брауні: домашній рецепт
Ми підготували для вас рецепт шоколадного кексу-брауні, який ви можете приготувати до свята. Такий солодкий подарунок сподобається усім.
Кекс готують з шоколадом, какао, вершковим маслом з додаванням борошна. Десерт прикрашають шоколадною глазур'ю або цукровою пудрою.
Читайте також Рецепт шоколадного суфле від шеф-кухаря Володимира Ярославського
Як приготувати шоколадний кекс-брауні
Інгредієнти:– 300 грамів чорного шоколаду;
– 150 грамів вершкового масла 82%;
– 180 грамів борошна;
– 2 столові ложки какао;
– 100 грамів цукру;
– 1 чайна ложка соди;
– 3 яйця
– цукрова пудра.
Шоколадний кекс-брауні/Unsplash
- У мисці на паровій бані – розтопіть чорний шоколад з вершковим маслом, перемішайте до однорідної консистенції.
- Просійте борошно та какао через дрібне сито, щоб не було грудочок.
- Окремо у мисці збийте яйця з цукром, додайте шоколадну масу, какао, борошно, соду, ретельно перемішайте.
- Застеліть форму для кексу пергаментом для випікання, викладіть тісто.
- Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 30 хвилин.
- Готовий кекс дістаньте з духовки, залиште для охолодження, задекоруйте цукровою пудрою. Смачного!