Шоколадний медовик з вишнею – пальчики оближете

23 січня 2023, 13:56
Читать новость на русском

Джерело:

Юлія Сімончук

Якщо медовик один з улюблених ваших тортів, пропонуємо спробувати його з вишнею.

Ніжні медові коржі, просочені вершковим кремом та вишневою начинкою – це торт медовик. Звичайно, він не класичний, але такий варіант випічки стане вашим фаворитом. Тут без сумнівів!

Читайте також Млинці з маком: ідеальне завершення тижня

Шоколадний медовик з вишнею – рецепт

  • Час: 3 – 4 години
  • Порції: 6
Інгредієнти для коржів:
 – 130 грамів масла;
 – 200 грамів цукру;
 – 2 яйця;
 – 90 грамів меду;
 – 400 грамів борошна;
 – 60 грамів какао;
 – 1 чайна ложка розпушувача;
 – 1 чайна ложка соди.
Для вишневого шару:
 – 250 грамів вишні;
 – 70 грамів цукру;
 – 20 грамів кукурудзяного крохмалю + 2 столові ложки води;
 – 1 столова ложка соку лимона.
Для крему:
 – 350 грамів вершкового сиру;
 – 250 грамів жирних коров'ячих вершків 33%;
 – 70 грамів цукрової пудри.

Приготування:

  • Змішуємо цукор, масло, мед і ставимо на парову баню до розчинення цукру.
  • Окремо збиваємо вінчиком яйця і тонкою цівкою вливаємо в масу що на паровій бані постійно помішуючи. Далі додаємо соду з розпушувачем, постійно перемішуємо, маса буде збільшуватися в об'ємі, світліти (цей процес займе 5 – 7 хвилин).
  • Знімаємо з вогню, додаємо в просіяне борошно змішане з какао. Замішуємо тісто перемішуючи ложкою до однорідності. Тісто буде дещо липке.
  • Перекладаємо його на харчову плівку і на годину відправляємо в холодильник. Дістаємо, ділимо на 14 кульок.
  • Розкачуємо на листку пергаменту (прикривши зверху листом пергаменту) площею трохи більшою ніж 16 сантиметрів, робимо проколи виделкою і випікаємо в розігрітій духовці до 180 градусів до готовності.
  • Корж відразу після випікання вирізаємо під потрібний діаметр, обрізані краї перетираємо в крихту на посипку.
  • Для вишневого шару крохмаль заливаємо водою, перемішуємо та додаємо лимонний сік.
  • Вишні подрібнюємо в блендері, додаємо цукор і відправляємо на вогонь до розчинення цукру. Додаємо сюди крохмаль і проварюємо до загустіння. Знімаємо з вогню.
  • Даємо трохи схолонути і перекладаємо в кондитерський мішок.
  • Для крему холодні вершки і холодний вершковий крем поміщаємо в посуд, додаємо цукрову пудру і збиваємо спочатку на малих оборотах міксера поступово збільшуючи поки крем стане густим та стабільним.
  • Збираємо торт: корж промащуємо кремом, поверх нього викладаємо вишневий шар у вигляді спіралі, знову корж і т.д.
  • Затискаємо торт кільцем, злегка притискаємо і ставимо в холодильник на кілька годин.
  • Дістаємо, обмащуємо кремом верх і боки, присипаємо крихтою, за бажанням прикрашаємо.

Смачного!