Макові млинці підійдуть як до сніданку, так і на обід чи вечерю. Вони настільки яскраві та смачні, що в захваті будуть усі.
Читайте також Всі проситимуть ще: три рецепти салатів до святкового столу
За бажанням, їх додатково можна полити згущеним молоком, сметаною чи ванільним цукром.
Рецепт макових млинців з начинкою
- Час: 50 хвилин
- Порції: 4 – 6
Приготування:
- Яйця злегка збиваємо вінчиком з цукром і сіллю. Вливаємо 1/3 теплого молока, розмішуємо, поступово просіюючи борошно. Змішуємо до однорідності.
- Додаємо мак і знову вимішуємо. Вливаємо решту молока, олію та розтоплене вершкове масло, змішуємо до однорідності ще раз.
- Відкладаємо на 30 хвилин (при кімнатній температурі). Далі смажимо млинці на розігрітій сковороді до золотистої скоринки і готовності з двох сторін.
- Для начинки змішуємо мак з цукром і розтираємо. Додаємо гаряче кип'ячене молоко, перемішуємо і відправляємо на киплячу водяну баню. Прогріваємо помішуючи 10 хвилин, доки мак стане м’яким. Знімаємо, додаємо масло і розмішуємо до однорідності.
- Змащуємо млинці маковою начинкою і загортаємо.
Смачного!