27 листопада,
13:26
Шоколадно-вишневий чизкейк без випікання
Джерело:
інстаграм Смачні домашні рецептиВихідними особливо хочеться чогось солодкого, але не завжди є час на приготування. Для цього чизкейку вам не потрібно годинами стояти на кухні.
Шоколадний чизкейк з вишнями готується без випікання. Все, що йому потрібно – стабілізуватися в холодильнику протягом кількох годин.
Читайте також М'ясо танутиме в роті: простий рецепт курячих гомілок у вині
Для торта можна використати заморожену вишню та улюблений шоколад. Нехай смакує!
Рецепт шоколадно-вишневого чизкейка
- Час приготування: 30 хвилин
- Час повної готовності: 4 – 5 годин
- Порції: 6 – 8
– 250 грамів печива;
– 125 грамів вершкового масла;
– 20 грамів желатину + 100 мілілітрів води;
– 100 грамів шоколаду;
– 600 грамів сиру;
– 250 мілілітрів вершків жирністю від 15%;
– 4 – 5 столових ложок цукрової пудри;
– 1 столова ложка какао.
Для вишневого шару:
– 300 грамів вишень;
– 100 мілілітрів води;
– 100 грамів цукру;
– 20 грамів крохмалю.
Приготування:
- Круглу форму діаметром 21 сантиметр застилаємо пергаментом, стінки змазуємо олією.
- ️З'єднуємо крихту печива і масло, добре перемішуємо, викладаємо в форму. Щільно втрамбовуємо корж і кладемо його в холодильник доки готується сирна маса.
- ️Желатин заливаємо холодною водою, залишаємо для набухання на 10 хвилин. ️Шоколад розтоплюємо.
- ️Сир, вершки, цукрову пудру, ваніль збиваємо блендером. Желатин розтоплюємо в мікрохвильовці чи на водяній бані.
- ️Додаємо до сирної маси розтоплений желатин, какао, по бажанню ще цукрову пудру, збиваємо, викладаємо зверху на корж. Розрівнюємо масу і охолоджуємо 4 – 5 годин чи ніч в холодильнику.
- ️Для вишневої начинки з'єднуємо всі інгредієнти, доводимо на вогні до загустіння, охолоджуємо і викладаємо зверху на корж.
- Знімаємо форму з торта та подаємо до столу.
Смачного!