Шпинатний рулет – стане справжньою окрасою святкового столу. Він пухкий, яскравий, а начинку можна змінювати за бажанням.

Читайте також Як швидко приготувати апетитну курочку: 3 рецепти на сковорідці та у духовці

Щоб приготувати цю закуску, вам знадобиться всього година, а овації гостей лунатимуть ще кілька днів.

Рецепт шпинатного рулету

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  • ️Деко застилаємо пергаментом, вмикаємо духовку на 180 градусів.
  • ️Шпинат розморожуємо, віджимаємо трохи зайвої води. Відділяємо білки від жовтків.
  • ️Шпинат, жовтки, сіль збиваємо блендером до однорідності близько 2 хвилин, щоб маса точно була однорідною.
  • Додаємо просіяне борошно і перемішуємо тісто.
  • Білки збиваємо до стійких піків. Трьома частинами вводимо їх в шпинатне тісто, щоразу добре перемішуючи силіконовою лопаткою.
  • ️Тісто рівномірно розподіляємо по деко застелене пергаментом.
  • ️Випікаємо корж духовці 12 хвилин. Витягуємо шпинатний бісквіт з духовки і зверху відразу накриваємо його таким же шматочком пергаменту або харчовою плівкою. Даємо повністю охолонути.
  • ️Нарізаємо рибу і огірок соломкою. Крем-сир кімнатної температури, щоб легко було розмазувати по шпинатному бісквіту.
  • ️Бісквіт перевертаємо, знімаємо пергамент і повністю змазуємо крем-сиром, викладаємо начинку. По бажанню можна зверху огірок і рибку посипати смаженим кунжутом. Закручуємо рулет і кладемо в холодильник на 1 годину.

Смачного!