Рецепт дня: штоллен – німецький різдвяний кекс
20 грудня 2020,
16:41
Читать новость на русском
Справжня різдвяна випічка – штоллен сподобається кожному члену вашої родини, ми в цьому впевнені. Все, що вам потрібно – набратись святкового настрою та приготувати традиційний німецький кекс разом із SmachnoNews.
Штоллен – надзвичайно смачний німецький різдвяний кекс, який традиційно готують за 2-3 тижні до Різдва. Давайте й ми приготуємо святкову випічку разом із SmachnoNews.
Читайте також Штоллен – все, що потрібно знати про різдвяний кекс розповідає Ліза Глінська
Інгредієнти для тіста:– 500 грамів борошна;
– 14 грамів сухих дріжджів;
– 250 мл молока, ледь теплого;
– 100 грамів цукру;
– 225 грамів вершкового масла, кімнатної температури;
– цедра 1-го апельсина;
– цедра 1-го лимона;
– 1/4 ч.л меленого кардамону;
– 1/4 ч.л меленої кориці;
– 1/4 ч.л меленого мускатного горіха;
– 1/4 ч.л меленого імбиру;
– 5 грамів солі.Інгредієнти для начинки та декору:
– 250 грамів родзинок;
– 75 грамів сушеної журавлини;
– 75 грамів цукатів;
– 90 грамів мигдалю;
– 80 мл рому;
– 50 грамів вершкового масла;
– цукрова пудра.
- Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Змішайте всі сухі інгредієнти та перемішайте.
- Додайте теплого молока та перемішайте. З'єднайте масу з вершковим маслом та ретельно вимішуйте тісто для штоллена. Накрийте харчовою плівкою та залишіть відпочити на годинку в теплому місці.
- Сухофрукти висипте в миску, залийте окропом та дайте постояти 3-4 хвилини.
- Злийте зайву воду, додайте цукатів та залийте начинку для штоллена ромом. Перемішайте та залишіть на годину настоюватися.
- Всипте горіхи, цукати з ромом та сухофруктами до тіста та ще раз замісіть тісто. Перекладіть готове тісто на поверхню присипану борошном та злегка розкачайте.
- Надайте тісто форму штоллена – подовгувату, схожу на батон. Накрийте чистим рушником та залишіть на 40-50 хвилин підійти.
- Розігрійте духовку до 190 градусів та випікайте штоллен 60-70 хвилин до рум'яної скоринки.
- Готову випічку трішки охолодіть та рясно посипте поверхню різдвяного кексу цукровою пудрою.
Зберігайте німецький різдвяний кекс в холодильнику, чим довше він стоїть, тим смачнішим буде. Саме так стверджують робити з різдвяною випічкою шеф-кухарі у Німеччині.