Кок-о-ван, придуманий кухарями Бургундії, нині популярний в цілому світі. Ніжна курятина, що буквально сама відокремлюється від кістки, овочі в насиченому винному соусі – просто казка!

Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою

За класичним рецептом вгодованого півня тушкують 4 – 5 годин. Ми пропонуємо прискорений, але від того не менш смачний варіант страви.

Кок-о-ван із курячих стегенець: швидкий рецепт

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порції: 6 – 8


Фото Damn delicious

Приготування:

  1. Розігрійте сковороду й обсмажте на ній бекон до рум'яної та хрусткої скоринки (6 – 8 хвилин). Перекладіть на тарілку, застелену паперовим рушником, який убере зайвий жир.
  1. Курячі стегенця присмачте 1 чайною ложкою солі та ½ чайної ложки перцю.
  1. Обсмажте стегенця (спершу тим боком, де більше шкіри) до золотавої скоринки (по 2 – 3 хвилини з кожного боку). Злийте зайвий жир, залишивши в сковороді 2 столові ложки.
  1. Наріжте гриби тонкими скибками, цибулю-шалот – четвертинками. Відправте на сковороду й обсмажте, періодично помішуючи (5 – 7 хвилин). Посоліть і поперчіть.
  1. Додайте до грибів подрібнений часник і тушкуйте до появи аромату.


Фото Damn delicious

  1. Змішайте борошно та томатну пасту. Відправте до грибів і доведіть суміш до кипіння.
  2. Додайте вино, курячий бульйон, чебрець та нарізану вздовж на чвертки моркву.
  3. Курячі стегенця поверніть до сковороди й потушкуйте на повільному вогні під картушем (пергаментною кришкою) 40 – 50 хвилин.
  4. Насамкінець додайте бекон та подрібнену петрушку. За потреби ще трохи посоліть і поперчіть.

Кок-о-ван із курячих стегенець готовий.

Смачного!