Додаємо пікантну нотку: рецепт яблучного варення з ваніллю
Джерело:
КuchniaЯблучне варення – це універсальний продукт, який можна використовувати будь-де. Начинка для пиріжків, ранкові тости чи пісочний пиріг – воно згодиться для багатьох страв.
Простий рецепт варення, який складається всього лиш із трьох інгредієнтів – яблук, нарізаних кубиками, цукру та ванілі – буде легко відтворити абсолютно усім. Яблука сповнені натурального фруктового пектину, тож ця консервація легко перетворюється в густе варення яскраво-золотистого кольору.
Читайте Курка в духовці: мінімум зусиль, максимум смаку
Рецепт яблучного варення з ваніллю
Час: 1,5 години
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 2 кілограми яблук;
- 300 грамів цукру;
- стручок ванілі.
Приготування:
- Яблука очистіть та видаліть насіннєві гнізда, наріжте кубиками.
- У каструлю з товстим дном налити 1/3 склянки води, додайте яблука.
- Тушкуйте, помішуючи, на повільному вогні.
- Коли яблука почнуть розварюватися, додайте цукор і стручок ванілі. Перемішайте і готуйте ще кілька хвилин.
- Простерилізовані, сухі банки наповніть варенням і накрийте кришкою. Пастеризуйте у зручний для вас спосіб 10 хвилин.
Які яблука найкраще обрати для варення?
Вибирайте кислі та кисло-солодкі яблука, які тверді і мають багато соку. Завдяки цьому варення матиме інтенсивний смак. Крім того, такі яблука мають більш "сухувату" консистенцію, тому виділяють менше соку.
Кращим сортом яблук для тортів і консервації є Ренета з грубою, матовою шкіркою. Ці яблука тверді і дуже кислі. Це особливий сорт яблук, який ідеально підходить для приготування яблучного пирога, але в сирому вигляді він не дуже смачний. Також популярна Антонівка – сорт з кремовою м'якоттю і інтенсивним запахом.