Швидкий рецепт закуски на зиму: готуємо помідори по-корейськи
1 серпня 2022,
15:53
Читать новость на русском
Джерело:
ютуб Смаколики ЮліЗ ароматних та соковитих помідорів можна готувати будь-які страви, але щоб зберегти їх впродовж цілого року, ми пропонуємо заготувати консервацію на зиму.
Взимку придбати свіжі помідори можна у будь-якому магазині, але ціна на них відчутно вдарить по гаманцю. Щоб не переплачувати, але й не відмовляти собі у задоволенні – заготуйте їх заздалегідь.
Читайте також Консервація з аґрусу: готуємо смачнюще варення
Помідори по-корейськи – відмінна, проста консервація з доступних інгредієнтів, а її смак – неперевершений, трішки гострий. Якщо ви не зможете встояти, щоб не спробувати помідори по-корейськи не біда, вже за 8 годин вони готові до дегустації.
Рецепт помідорів по-корейськи
- Час: 2 години
- Порції: 3 півлітрові банки
– 1 кілограм помідорів;
– 2 штуки солодкого болгарського перцю;
– 1 головка часнику;
– 1 гострий перець;
– свіжа зелень (кріп, петрушка).
Для заправки:
– 50 грамів оцту;
– 50 грамів олії;
– 50 грамів цукру;
– 1 столова ложка солі.
Приготування:
- Ретельно помийте помідори, видаліть плодоніжки. Наріжте їх часточками, або половинками, якщо у вас помідори маленького розміру.
- Солодкий перець, гострий та зубчики часнику пропустіть через м'ясорубку, або перебийте в пюре блендером.
- Свіжу зелень кропу та петрушки дрібно наріжте ножем. Перемішайте з овочевим пюре.
- Викладіть у чисті банки помідори, далі трішки овочевого пюре, знову помідори, пюре і так до вінця. Сік з пюре теж додайте до заготовки.
- Для маринаду змішайте оцет, олію, цукор, сіль та перемішайте до розчинення. Залийте маринадом помідори, закрийте кришками.
- Залишіть банки перевернутими кришками донизу на декілька годин (в холодильнику), якщо будете смакувати вже через 8 годин чи наступного дня. А потім зберігайте у звичайному положенні.
- Зберігайте заготовку в холодильнику.
Смачного!
Відеорецепт помідорів по-корейськи: