Швидко, просто, смачно: 3 страви з курятиною за лічені хвилини
В інтенсивному темпі теперішнього життя ми пропонуємо вам не витрачати зайвої енергії на приготування їжі, а зекономлений час провести з родиною. Щоб швидко і смачно поїсти, потрібно всього 30 хвилин!
Ми дібрали три літні рецепти на будь-який смак: соковиті курячі ковбаски з легким салатом, апетитні запечені гомілки “карі” з вітамінним гарніром та курячий шашлик з бланшованими овочами та рисом. А на допомогу нам прийшла ТМ "Наша Ряба Апетитна". Замаринована курочка та ковбаски стануть відмінною основою для апетитних страв та скоротять час їх приготування до мінімуму.
Читайте також Найпопулярніший салат у світі: готуємо домашній цезар з курятиною
Обирайте рецепт, який вам до вподоби, або спробуйте всі!
Ковбаски з легким овочевим салатом
- Час: 25 хвилин
- Порції: 4
Курячі сосиски / Фото Shutterstock
– упаковка курячих ковбасок “Барбекю” від ТМ “Наша Ряба Апетитна”;
– листя салату;
– помідори чері;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 1 столова ложка лимонного соку.
Приготування:
- Розігрійте сковорідку та обсмажуйте на ній ковбаски протягом 20 хвилин з усіх сторін.
- Доки вони смажаться, приготуйте салат. Порвіть листя салату та перекладіть їх в глибоку салатницю, збризнувши лимонним соком й олією. Перемішайте руками. Помідори розріжте навпіл та додайте зверху.
- Подавайте готові курячі ковбаски з овочевим салатом.
Смачного!
Запечені курячі гомілки "карі" з овочами
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
Курячі гомілки / Фото Shutterstock
– упаковка курячих гомілок “Делі” зі спецією карі від ТМ “Наша Ряба Апетитна”;
– 4 – 5 молодих картоплин;
– цибуля;
– невеликий кабачок;
– половина броколі;
– свіжий розмарин;
– 2 середні моркви;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– оливкова олія.
За бажанням оберіть інші сезонні овочі, які вам більше смакують.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів в режимі “конвекція”.
- Помийте картоплю та почистіть її від шкірки. Відваріть її у киплячій підсоленій воді 15 – 20 хвилин до готовності.
- Доки картопля вариться, у жаротривке деко викладіть нарізані кружечки кабачка, суцвіття броколі, довільні шматочки митої моркви та гілочки свіжого розмарину.
- Почистіть цибулю від лушпиння та покладіть поміж овочами. Збризніть все оливковою олією та присмачте спеціями.
- Зверху на овочі покладіть курячі гомілки та відправте в духовку на 20 хвилин.
- За 5 хвилин до кінця приготування докладіть в деко до решти інгредієнтів картоплю, щоб вона зарум’янилася в духовці.
- Дістаньте готову страву з духовки, викладіть на термостійку дошку та подавайте до столу.
Смачного!
Курячий шашлик з рисом та бланшованими овочами
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
Курячий шашлик / Фото Shutterstock
– упаковка курячого шашлику з філе “Зелень та цибуля” від ТМ “Наша Ряба Апетитна”;
– 1 склянка рису;
– сезонні овочі (броколі, морква, печериці);
– сіль;
– 1 столова ложка олії для смаження;
– 1 столова ложка вершкового масла.
Приготування:
- Промийте рис. Поставте його варитися у підсоленій киплячій воді до готовності. Додайте до рису шматок вершкового масла та залишіть його під кришкою.
- Розігрійте сковорідку з олією. Нанизуйте куряче м’ясо на дерев’яні шпажки по кілька шматочків. Коли сковорідка розігріється, обсмажте на ній курятину з обох сторін до рум’яної скоринки. Через 15 хвилин м’ясо буде готовим.
- Перекладіть його на таріль та залишіть “відпочити” на кілька хвилин, щоб всі соки рівномірно розійшлися всередині.
- У каструлі середнього розміру поставте підсолену воду та доведіть її до кипіння. Підготуйте миску з холодною водою.
- Для овочевого гарніру ми обрали броколі, моркву та печериці. Розділіть броколі на суцвіття, моркву почистіть від шкірки та наріжте однаковими шматочками, а печериці помийте водою і наріжте довільними скибками.
- Перекладіть овочі на широке сито або друшляк. Коли вода закипить, опустіть овочі в окріп та бланшуйте 1 – 2 хвилини. Дістаньте їх й одразу занурте в холодну воду, щоб зупинити процес приготування.
- Викладіть на порційні тарілки відварений рис, зверху покладіть курячий шашлик та бланшовані овочі.
Смачного!