Як приготувати три види сиру в домашніх умовах: рецепт від Тані Литвиної

10 лютого 2021, 18:07
Читать новость на русском

Кулінарна експертка Тетяна Литвинова пропонує приготувати три види сирів власноруч – крем-сир, плавлений, рікоту, які вона готує вдома. Запишіть собі рецепт.

Тетяна Литвинова поділилась з шанувальниками як зробити три види сиру в домашніх умовах, які можна використовувати для будь-яких страв, випічки. Для приготування сирів використовують сметану, йогурт або молоко.

Читайте також Як приготувати масло гхі вдома: рецепт від Тані Литвинової

Вершковий крем-сир

Інгредієнти:
– 900 грамів йогурту 10% (у готовому вигляді 430 грамів);
– 1 літр домашнього йогурту, молока 3,2% (у готовому вигляді 175 грамів);
– 1 літр сметани 15% (у готовому вигляді 550 грамів).
  1. Заморожений йогурт або сметану викладіть з холодильника, відкиньте на сито, залиште на ніч.
  2. Йогурт викладіть у миску, збийте блендером або міксером, викладіть на сито з марлею, залиште на годину.
  3. Викладіть у тарілку.

Сир "Рікота"

Інгредієнти:
– 1 літр молока 3,2% (у готовому вигляді 200 грамів);
– 2-3 столові ложки лимонного соку.
  1. Для приготування у каструлі доведіть молоко до кипіння (60 градусів), зніміть з вогню, залиште на декілька хвилин. Додайте дві ложки лимонного соку.
  2. Відкиньте на сито з марлею, залиште на одну годину, зцідіть сироватку.

Сир плавлений

Інгредієнти:
– 300 грамів домашнього сиру 9%;

– 1 чайна ложка соди;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 20 грамів вершкового масла 82%.
  1. Для приготування плавленого сиру у каструлю викладіть сир, додайте соду, сіль, вершкове масло, перемішайте, доведіть до кипіння.
  2. Зніміть з вогню, збийте до однорідної консистенції, залиште для охолодження.
  3. Викладіть на тарілку. Смачного!

Три види сиру в домашніх умовах – рецепт від Тетяни Литвинової у відео: