Тетяна Литвинова поділилась з шанувальниками як зробити три види сиру в домашніх умовах, які можна використовувати для будь-яких страв, випічки. Для приготування сирів використовують сметану, йогурт або молоко.

Читайте також Як приготувати масло гхі вдома: рецепт від Тані Литвинової

Вершковий крем-сир

  1. Заморожений йогурт або сметану викладіть з холодильника, відкиньте на сито, залиште на ніч.
  2. Йогурт викладіть у миску, збийте блендером або міксером, викладіть на сито з марлею, залиште на годину.
  3. Викладіть у тарілку.

Сир "Рікота"

  1. Для приготування у каструлі доведіть молоко до кипіння (60 градусів), зніміть з вогню, залиште на декілька хвилин. Додайте дві ложки лимонного соку.
  2. Відкиньте на сито з марлею, залиште на одну годину, зцідіть сироватку.

Сир плавлений

  1. Для приготування плавленого сиру у каструлю викладіть сир, додайте соду, сіль, вершкове масло, перемішайте, доведіть до кипіння.
  2. Зніміть з вогню, збийте до однорідної консистенції, залиште для охолодження.
  3. Викладіть на тарілку. Смачного!

Три види сиру в домашніх умовах – рецепт від Тетяни Литвинової у відео: