Домашні сирники від Клопотенка: перевірений рецепт від шеф-кухаря

19 травня 2022, 11:22
Читать новость на русском

Якщо у вас залишився кисломолочний домашній сир, використайте його для сирників. За рецептом Євгена Клопотенка, сирники вийдуть пухкими, ніжними та не розпадуться при обсмажуванні.

Сирники – ідеальний варіант для будь-якого прийому їжі. Також їх можна готувати солодкими, або соленими. Все залежить від ваших смаків.

Читайте також Яблучна шарлотка на хлібі – легкий рецепт солодкої випічки на щодень

Пропонуємо вам приготувати домашні сирники з ваніллю. За бажанням можна додати до них родзинки, курагу або в'ялену журавлину. Цим рецептом користується сам Євген Клопотенко, тому за якість сирників можете не хвилюватися!

Рецепт домашніх сирників

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 400 грамів домашнього сиру;
 – 1 сире куряче яйце;
 – 3 столові ложки борошна;
 – 3 столові ложки цукру;
 – 3 – 4 столові ложки олії для смаження;
 – 10 грамів ванільного цукру;
 – сіль.

Приготування:

  1. ​Розімніть домашній сир виделкою, щоб не було грудочок.
  1. У великій мисці змішайте яйце, борошно, цукор, ванільний цукор, сіль та ретельно вимішайте сирне тісто.
  1. Розігрійте сковорідку з олією на середньому вогні.
  1. Сформуйте з тіста сирники, обваляйте їх у борошні та обсмажте на сковорідці з обох сторін до золотавої скоринки.

  1. Подавайте сирник зі сметаною, домашнім варенням або згущеним молоком. Смачного!

Відеорецепт приготування домашніх сирників від Євгена Клопотенка: