Домашні сирники від Клопотенка: перевірений рецепт від шеф-кухаря
19 травня 2022,
11:22
Читать новость на русском
Якщо у вас залишився кисломолочний домашній сир, використайте його для сирників. За рецептом Євгена Клопотенка, сирники вийдуть пухкими, ніжними та не розпадуться при обсмажуванні.
Сирники – ідеальний варіант для будь-якого прийому їжі. Також їх можна готувати солодкими, або соленими. Все залежить від ваших смаків.
Читайте також Яблучна шарлотка на хлібі – легкий рецепт солодкої випічки на щодень
Пропонуємо вам приготувати домашні сирники з ваніллю. За бажанням можна додати до них родзинки, курагу або в'ялену журавлину. Цим рецептом користується сам Євген Клопотенко, тому за якість сирників можете не хвилюватися!
Рецепт домашніх сирників
- Час: 40 хвилин
- Порції: 4
– 400 грамів домашнього сиру;
– 1 сире куряче яйце;
– 3 столові ложки борошна;
– 3 столові ложки цукру;
– 3 – 4 столові ложки олії для смаження;
– 10 грамів ванільного цукру;
– сіль.
Приготування:
- Розімніть домашній сир виделкою, щоб не було грудочок.
- У великій мисці змішайте яйце, борошно, цукор, ванільний цукор, сіль та ретельно вимішайте сирне тісто.
- Розігрійте сковорідку з олією на середньому вогні.
- Сформуйте з тіста сирники, обваляйте їх у борошні та обсмажте на сковорідці з обох сторін до золотавої скоринки.
- Подавайте сирник зі сметаною, домашнім варенням або згущеним молоком. Смачного!
Відеорецепт приготування домашніх сирників від Євгена Клопотенка: