Сирники з лимонним соусом: рецепт від Яни Балог

15 лютого 2021, 19:05
Читать новость на русском

Сирники – одна з найулюбленіших страв на сніданок або десерт. Переможниця 10 сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Яна Балог пропонує приготувати смачні сирники з лимонним соусом.

Яна Балог поділилась з шанувальниками рецептом сирників з полуницею з соусом "Лимонний англез" і солодкою крихтою "Кавовий крамбл". Ми впевнені, що такий десерт сподобається не тільки презентацією, а й неперевершеним і вишуканим смаком.

Читайте також Смачні сирники: простий рецепт від Євгена Клопотенка

Рецепт сирників

Інгредієнти:
– 100 грамів домашнього сиру;
– 1 жовток;
– 10 грамів борошна;
– 10 грамів цукру.
  1. Для приготування сирників ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. Окремо пропустіть домашній сир через сито, щоб не було грудочок.
  3. У мисці з'єднайте борошно, домашній сир, додайте яйця, цукор, перемішайте. Замісіть тісто, сформуйте сирники.
  4. На гарячій пательні з олією обсмажте сирники.

Як приготувати соус "Лимонний англез"

Інгредієнти:
– 200 мілілітрів вершків 20%;
– 2 жовтки;
– цедра, сік лимона;
– ванільний цукор;
– сіль, цукор.
  1. У мисці змішайте жовтки з цукром.
  2. У каструлі розігрійте вершки з ванільним цукром, доведіть до кипіння.
  3. Влийте вершки у жовтки, помішуючи вінчиком, додайте цедру та знову поставте на вогонь, перемішайте, варіть до загустіння. Зніміть з плити. За бажанням додайте сік лимона, перемішайте до однорідної консистенції.

Як приготувати "Кавовий крамбл"

Інгредієнти:
– 40 грамів цукру;
– 60 грамів вершкового масла 82%;
– 80 грамів борошна;
– 20 грамів розчинної кави.
  1. У мисці змішайте цукор з вершковим маслом, додайте борошно, каву, перемішайте до утворення крихти.
  2. Викладіть у форму та відправте запікатись у духовку на 15 хвилин при температурі 170 градусів.
  3. Полуницю помийте, почистіть, наріжте кубиками, декілька розріжте навпіл для декору.
  4. Викладіть на тарілку крамбл, зверху – сирники, задекоруйте полуницею та соусом. Смачного!