10 березня,
17:16
Ситна страва з бобових: готуємо пюре з нуту
Джерело:
інстаграм Володимира ЯрославськогоПоживна і доступна закуска, яка добре насичує наш організм клітковиною, мінералами та білками. Бобове пюре швидко наситить організм.
Для приготування ситного пюре підійдуть будь-які бобові: нут, горох, сочевиця, квасоля. Рецепт підійде до будь-якого продукту, який ви оберете.
Читайте також Готуємо не вдома: солодкий рисовий пудинг у мультиварці
На перший погляд, страва займає багато часу, але насправді, від вас потрібно всього 10 хвилин, щоб перебити все в пюре. Решту за вас зробить техніка: вимочування, відварювання.
Бобове пюре
- Час: 2 години (8 годин на замочування)
- Порції: 6
– 300 грамів нуту або інших бобових;
– 12 грамів солі;
– 5 грамів соди;
– 100 – 150 грамів будь-яких горіхів чи насіння;
– 75 – 100 грамів олії;
– зіра;
– лимонний сік або яблучний оцет;
– 1 – 2 зубчики часнику.
Приготування:
- Заздалегідь замочіть горох у воді та залишіть на ніч. Щоб пришвидшити процес, залийте бобові окропом та відставте на 2 – 3 години. Злийте воду та налийте свіжої.
- Відваріть нут на середньому вогні протягом 2 – 3 годин, поки вони не стануть м'якими.
- На початку варіння іноді додають трохи соди, щоб пришвидшити розм’якшення шкірки нуту. Також можна замочити горіхи або насіння.
Бобове пюре з маринованою цибулею та каперсами / Фото Helsi with Nedie
- Охолодіть бобові у воді, злийте надлишок води (500 – 600 мілілітрів залишіть).
- Змішайте всі інгредієнти у глибокому посуді та перебийте все блендером в пюре. Невеликими порціями влийте воду з нуту.
- Бобове пюре готове. Подавайте його до столу зі шматочками лаваша, запеченими овочами або свіжим салатом.
Смачного!