4 лютого,
19:10
Запіканка з кіноа, куркою та броколі: маскуємо корисну капусту правильно
Джерело:
Damn deliciousЦю вітамінну запіканку з броколі залюбки їсть навіть малеча. І фанати дієт можуть не перейматися за фігуру: страва не додасть вам жодного зайвого сантиметра!
Приготуйте таку запіканку на обід чи вечерю. Вона чудово смакує й з м'ясом, і соло.
Читайте також Смачні обіди з куркою на роботу: готуємо імбирно-медові стегна, котлети та ковбаску по-галицьки
Рецепт сирної запіканки з кіноа, куркою та броколі
- Час: 30 хвилин
- Порції: 8
Фото Damn delicious
– 1 склянка кіноа;
– 1 головка броколі (розібрана на суцвіття й дрібно нарізана);
– 2 столові ложки оливкової олії;
– ⅓ склянки панко (пряних панірувальних сухарів);
– 3 тонко нарізані курячі грудки;
– сіль;
– свіжомелений чорний перець;
– 2 столові ложки вершкового масла;
– 2 столові ложки борошна;
– 2 склянки молока;
– 1½ склянки тертого сиру чедер;
– ⅓ склянки грецького йогурту.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 – 190 градусів. Злегка змастіть олією форму для запікання (9 × 13 сантиметрів).
- У 2 склянках води відваріть кіноа відповідно до інструкції на упаковці. За 5 хвилин до кінця приготування додайте броколі.
- Розігрійте у великій сковороді 1 столову ложку олії, додайте сухарі панко й готуйте, помішуючи, 3 хвилини.
Фото Damn delicious
- В окремій сковорідці розігрійте 1 столову ложку оливкової олії й обсмажте курячі грудки. Посоліть і поперчіть. Дайте м'ясу охолонути.
- Охолоджене філе наріжте на шматочки.
- Розтопіть у сковороді вершкове масло. Додайте борошно й обсмажте його на середньому вогні до легкої рум’яності.
- Тонкою цівкою влийте до борошна тепле молоко й варіть, постійно помішуючи.
Фото Damn delicious
- Додайте кіноа, броколі, курку, 1 склянку тертого сиру чедер і грецький йогурт. Присмачте сіллю та перцем.
Фото Damn delicious
- Відправте все до духовки й запікайте, доки сир не розплавиться (5 хвилин).
Фото Damn delicious
- Перед подачею посипте запіканку панко.
Смачного!