Приготуйте таку запіканку на обід чи вечерю. Вона чудово смакує й з м'ясом, і соло.

Читайте також Смачні обіди з куркою на роботу: готуємо імбирно-медові стегна, котлети та ковбаску по-галицьки

Рецепт сирної запіканки з кіноа, куркою та броколі

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 8


Фото Damn delicious

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 – 190 градусів. Злегка змастіть олією форму для запікання (9 × 13 сантиметрів).
  2. У 2 склянках води відваріть кіноа відповідно до інструкції на упаковці. За 5 хвилин до кінця приготування додайте броколі.
  3. Розігрійте у великій сковороді 1 столову ложку олії, додайте сухарі панко й готуйте, помішуючи, 3 хвилини.


Фото Damn delicious

  1. В окремій сковорідці розігрійте 1 столову ложку оливкової олії й обсмажте курячі грудки. Посоліть і поперчіть. Дайте м'ясу охолонути.
  2. Охолоджене філе наріжте на шматочки.
  3. Розтопіть у сковороді вершкове масло. Додайте борошно й обсмажте його на середньому вогні до легкої рум’яності.
  4. Тонкою цівкою влийте до борошна тепле молоко й варіть, постійно помішуючи.


Фото Damn delicious

  1. Додайте кіноа, броколі, курку, 1 склянку тертого сиру чедер і грецький йогурт. Присмачте сіллю та перцем.


Фото Damn delicious

  1. Відправте все до духовки й запікайте, доки сир не розплавиться (5 хвилин).


Фото Damn delicious

  1. Перед подачею посипте запіканку панко.

Смачного!