Для цього варення чудово підійдуть будь-які сливи, єдина умова – вони мають бути солодкими. Про все інше турбуватися не потрібно, адже з цим рецептом впорається навіть цілковитий новачок.
Не пропустіть Поживний перекус – що покласти у рюкзак
Зберігати готове варення краще у маленьких баночках, адже це додасть неабиякої зручності у подальшому використанні.
Рецепт сливового варення від Євгена Клопотенка
Час: 45 хвилин
Порцій: 2
Ідеальне рішення для випічки / Фото unsplash
Інгредієнти:
- сливи – 1 кілограм;
- цукор – 0,5 кілограма;
- 2 – 3 палички кориці.
Приготування:
- Готуємо банки для стерилізації. Їх готовність по часу має співпасти з готовністю слив.
- Перебираємо сливи, щоб не було гнилих. Потім дістаємо кісточку, розрізавши фрукти на дві частини.
- Перекладаємо сливи у каструлю з товстим дном, так варення не буде збігати та пригорати.
- Засипаємо сливи цукром та залишаємо на 20 хвилин, фрукти мають пустити сік.
- Ставимо на середній вогонь та доводимо до кипіння. Потім додаємо корицю та варимо ще 15 хвилин на маленькому вогні.
- Періодично помішуємо та знімаємо піну, яка з'являється на поверхні.
- Забираємо з варення корицю та розкладаємо варення по банках, потім закатуємо кришками.
- Коли банки вистигнуть до кімнатної температури, можна ставити їх зберігатися у прохолодне місце. Термін зберігання – до року.
Смачного!