Для цього варення чудово підійдуть будь-які сливи, єдина умова – вони мають бути солодкими. Про все інше турбуватися не потрібно, адже з цим рецептом впорається навіть цілковитий новачок.

Не пропустіть Поживний перекус – що покласти у рюкзак

Зберігати готове варення краще у маленьких баночках, адже це додасть неабиякої зручності у подальшому використанні.

Рецепт сливового варення від Євгена Клопотенка

Час: 45 хвилин

Порцій: 2

Ідеальне рішення для випічки / Фото unsplash

Інгредієнти:

  • сливи – 1 кілограм;
  • цукор – 0,5 кілограма;
  • 2 – 3 палички кориці.

Приготування:

  1. Готуємо банки для стерилізації. Їх готовність по часу має співпасти з готовністю слив.
  2. Перебираємо сливи, щоб не було гнилих. Потім дістаємо кісточку, розрізавши фрукти на дві частини.
  3. Перекладаємо сливи у каструлю з товстим дном, так варення не буде збігати та пригорати.
  4. Засипаємо сливи цукром та залишаємо на 20 хвилин, фрукти мають пустити сік.
  5. Ставимо на середній вогонь та доводимо до кипіння. Потім додаємо корицю та варимо ще 15 хвилин на маленькому вогні.
  6. Періодично помішуємо та знімаємо піну, яка з'являється на поверхні.
  7. Забираємо з варення корицю та розкладаємо варення по банках, потім закатуємо кришками.
  8. Коли банки вистигнуть до кімнатної температури, можна ставити їх зберігатися у прохолодне місце. Термін зберігання – до року.

Смачного!