Смачна, як у ресторані: готуємо підливку, з якою м'ясо буде неперевершеним

13 серпня 2024, 14:32
Читать новость на русском

Джерело:

patrioty

Підлива завжди є чудовим доповненням до будь-якої м'ясної страви чи котлет. Вона не тільки підсилює смак, але й надає страві більше соковитості та привабливості. Готувати її просто, а результат завжди перевершує очікування. Вона ідеально збагачує страву, надаючи їй глибини смаку та аромату, які роблять кожен шматочок справді незабутнім.

Підлива – це знайомий смак дитинства, який завжди доречний на нашому столі. З нею м'ясо стає ніжнішим, а гарнір набуває нових відтінків. 

Читайте також Той самий рецепт: пиріг з дитинства, готувати який треба лічені хвилини

Рецепт м'яса з підливою

Час: 1,5 години

Порцій: 4

Інгредієнти: 
– 700 грамів свинини або яловичини;
– 700 мілілітрів води;
– 2 середні цибулини;
– 1 столова ложка томатної пасти;
– 1,5 столової ложки борошна;
– 1/3 столової ложки цукру;
– 30 грамів вершкового масла;
– 2 столові ложки рослинної олії;
– сіль та перець до смаку. 

Приготування:

  1. Нарізаємо м'ясо кубиками середньої величини. Обсмажуємо на олії.
  2. Перекладаємо м'ясо в каструлю.
  3. Цибулю чистимо та нарізаємо кубиками. Обсмажуємо до золотистого кольору, додавши цукор.
  4. Додаємо цибулю до м'яса, заливаємо водою, ставимо каструлю на маленький вогонь. Періодично помішуємо.
  5. Коли бульйон закипить, 3 ополоники відливаємо в окремий посуд.
  6. Обсмажуємо борошно на вершковому маслі до золотистого кольору. 
  7. Додаємо відокремлений раніше м'ясний бульйон, постійно помішуємо, поки соус не стане однорідним. 
  8. Додаємо соус до м'яса і перемішуємо. 
  9. Солимо, перчимо, додаємо томатну пасту. 
  10. Тушкуємо до готовності. Свинині потрібно 40 хвилин, яловичині – 1 година. 

Смачного!

Поки триває сезон: готуємо вишуканий двошаровий полуничний десерт