Курятина давно стала невід'ємною частиною нашого раціону. Це легке та поживне м'ясо ідеально поєднується з будь-яким гарніром. Вважаєте, що курятиною вже нікого не здивуєш? Зараз ми зруйнуємо цей стереотип!

До теми Святкуємо смачно: 5 оригінальних рецептів з курочкою для вашого різдвяного столу

Соковита курочка в солодкуватому маринаді, оригінальний рулет із паприкою та гомілки з індійським карі – на новорічному бенкеті ці вишукані страви захоче скуштувати кожен.

І вам не доведеться гаяти купу часу на приготування: ТМ "Наша Ряба Апетитна" заздалегідь замаринувала й дбайливо упакувала м'ясо – вам залишається перекласти його на деко й відправити до духовки.

Курочка у вишневому маринаді

  • Час: 1 година
  • Порції: 6 – 8

Рецепт курочки у вишневому маринаді / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Відкрийте упаковку з курочкою (тушка вже в рукаві для запікання). Перекладіть її на деко.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  3. Викладіть до курки свіжі гілочки розмарину – для ще більшого аромату.
  4. Апельсини наріжте тонкими скибками й викладіть на деко.
  5. Запікайте курку в духовці 45 хвилин при 180 градусах. За 10 – 15 хвилин до завершення приготування розріжте рукав, щоб на м'ясі утворилася хрумка скоринка.
  6. Готову курочку подавайте до столу гарячою зі свіжим салатом чи овочами.

Смачного!

Курячий рулет із паприкою та ніжною картоплею

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 5 – 6

Рецепт курячого рулету із паприкою та ніжною картоплею / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 170 градусів.
  2. Застеліть деко харчовим пергаментом або фольгою й за бажанням змастіть їх олією.
  3. Курячі рулети викладіть на деко й накрийте фольгою, щоб не підгоріли. Також їх можна готувати в рукаві (якщо плануєте запікати без картоплі) – лишень звільніть від захисної плівки.
  4. Картоплю почистьте від лушпиння, наріжте на четвертинки, замаринуйте в паприці та олії й викладіть на деко до рулету.
  5. Запікайте рулети та картоплю в духовці 50 хвилин.
  6. За 10 хвилин до завершення приготування зніміть фольгу, щоб на страві утворилася рум'яна скоринка.
  7. Зніміть джгути з рулету.
  8. Наріжте курячий рулет на порційні шматки й подайте до святкового столу із запеченою картоплею, рясно посипаною зеленню.

Смачного!

Курячі гомілки з карі, запечені в духовці

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 6 – 8

Рецепт запечених курячих гомілок з карі / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Змастіть деко оливковою олією й викладіть на нього курячі гомілки.
  3. Запікайте їх у духовці 30 хвилин до золотавої скоринки.
  4. Готові гомілки подавайте зі свіжим салатом, вареною картоплею або рисом.

Смачного!