Лангош – дуже популярний угорський фастфуд. Зовні вони схожі на палянички чи пампухи, але до тіста на них додають картопляне пюре, яке й робить їх такими пухкими та ніжними.
Читайте також Антибіотики, гормони росту, "наколювання": як обрати курятину без шкідливих домішок
Зазвичай лангош поливають сметаною або часниковим соусом і рясно посипають тертим сиром. Також до лангоша можна додавати шкварки, смажену цибульку або нарізану шинку.
Угорський лангош із сиром
- Час: 3 години
- Порції: 4
Лангош / Фото Livejournal
Приготування:
- Для тіста з'єднайте тепле молоко, дріжджі, цукор та сіль.
- Додайте до суміші картопляне пюре й усе перемішайте.
- Невеликими порціями додаючи до суміші борошно, замісіть тісто. Воно вийде трішки липким та м'яким.
- Перекладіть тісто до миски, накрийте харчовою плівкою й відправте в тепле місце на 1 – 2 години.
- Коли тісто відпочине, поставте розігрівати олію для смаження лангошів.
- Щедро посипте стільницю борошном і викладіть на неї тісто. Розділіть його на 4 частини.
Приготування лангош / Фото Livejournal
- Руками, без допомоги качалки, розтягніть кожну частину тіста й сформуйте округлі лангоші. Серединку трішки примніть пальцями.
Приготування лангош / Фото Livejournal
- Коли температура олії сягне 180 градусів – можна смажити лангоші.
- Обсмажте їх з обох сторін у фритюрі й викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.
- Змішайте сметану, пропущений крізь прес часник і змажте цим соусом палянички.
- Рясно посипте їх тертим сиром і меленою паприкою.
- Страва готова. Смачного!