Лангош – дуже популярний угорський фастфуд. Зовні вони схожі на палянички чи пампухи, але до тіста на них додають картопляне пюре, яке й робить їх такими пухкими та ніжними.

Читайте також Антибіотики, гормони росту, "наколювання": як обрати курятину без шкідливих домішок

Зазвичай лангош поливають сметаною або часниковим соусом і рясно посипають тертим сиром. Також до лангоша можна додавати шкварки, смажену цибульку або нарізану шинку.

Угорський лангош із сиром

  • Час: 3 години
  • Порції: 4


Лангош / Фото Livejournal

Приготування:

  1. Для тіста з'єднайте тепле молоко, дріжджі, цукор та сіль.
  1. Додайте до суміші картопляне пюре й усе перемішайте.
  1. Невеликими порціями додаючи до суміші борошно, замісіть тісто. Воно вийде трішки липким та м'яким.
  1. Перекладіть тісто до миски, накрийте харчовою плівкою й відправте в тепле місце на 1 – 2 години.
  1. Коли тісто відпочине, поставте розігрівати олію для смаження лангошів.
  1. Щедро посипте стільницю борошном і викладіть на неї тісто. Розділіть його на 4 частини.


Приготування лангош / Фото Livejournal

  1. Руками, без допомоги качалки, розтягніть кожну частину тіста й сформуйте округлі лангоші. Серединку трішки примніть пальцями.


Приготування лангош / Фото Livejournal

  1. Коли температура олії сягне 180 градусів – можна смажити лангоші.
  1. Обсмажте їх з обох сторін у фритюрі й викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.
  1. Змішайте сметану, пропущений крізь прес часник і змажте цим соусом палянички.
  1. Рясно посипте їх тертим сиром і меленою паприкою.
  1. Страва готова. Смачного!