Смачний та поживний перекус: що приготувати вдома за лічені хвилини
Щоб насолоджуватися щоразу новими ситними та апетитними стравами, не треба довго поратися на кухні. Пропонуємо вам три рецепти, з якими менш як за пів години ваша сім'я смакуватиме ніжною шаурмою із курячими стріпсами, соковитим чизбургером або свіжим салатом із куркою.
Ви швидко зробите чудовий перекус і матимете ще час, щоб почитати улюблену книжку чи переглянути разом із родиною цікавий фільм. Уполювати одразу двох зайців із підготовленими продуктами від ТМ "Наша Ряба Апетитна" цілком реально!
Читайте також Готуємо вдвічі швидше: чому мариноване м'ясо ідеально підходить для домашніх страв
Домашня шаурма із курячими стріпсами та м'ятним соусом
- Час: 20 хвилин
- Порції: 3
Домашня шаурма з куркою / Shutterstock
– 500 грамів курячих стріпсів з філе “Теріякі” ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 4 помідори;
– 3 тонких лаваші;
– свіжа зелень базиліку;
– 200 грамів сиру моцарела;
Для соусу:
– 5 столових ложок грецького йогурту;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– 1 зубчик часнику;
– 8 – 10 листочків свіжої м'яти;
– 1 чайна ложка меленої копченої паприки;
– сіль, мелений чорний перець – на ваш смак.
Приготування:
- Розігрійте сковороду та обсмажте на ній до рум'яної скоринки курячі стріпси протягом 5 хвилин.
- Розгорніть на стільниці лаваш.
- Викладіть на лаваш одне за одним:
- нарізані невеликими шматочками помідори,
- обсмажені курячі стріпси,
- посічений ножем свіжий базилік,
- нарізану довільним чином моцарелу.
- Змішайте в окремій мисці інгредієнти для соусу.
- Дрібно наріжте часник та м'яту й перемішайте з соусом;
- Полийте начинку ніжним соусом і скрутіть лаваш у тугий рулет.
- Викладіть рулет на сковороду-гриль або на звичайну сковорідку та обсмажте по 3 хвилини з кожного боку.
- Курячий кебаб у лаваші можна з'їсти просто зараз, а можна взяти як перекус на роботу.
Смачного!
Житні бургери з куркою, помідорами та двома сортами салату
- Час: 15 хвилин
- Порції: 2
Житній бургер з куркою / Shutterstock
– 2 курячі котлети для бургерів ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– маринований огірок;
– 1 великий помідор;
– 2 круглі житні булочки;
– листя салату фризе;
– листя салату лоло-росо;
– ½ ріпчастої цибулини;
– 1 чайна ложка готової гірчиці;
– 1 столова ложка кетчупу.
Приготування:
- Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії та обсмажте на ній котлети протягом 5 хвилин.
- Розріжте булочки для бургерів навпіл і змастіть зрізи половинок гірчицею та кетчупом.
- Викладіть на половинку булочки одне за одним:
- листя салату,
- нарізаний кружальцями помідор,
- нарізаний кружальцями огірок,
- курячу котлету,
- нарізану півкільцями цибулю,
- листя салату фризе.
- Накрийте все другою половиною булочки й подавайте до столу.
Смачного!
Свіжий салат із курятиною та овочевим салатом з пармезаном
- Час: 20 хвилин
- Порції: 2
Салат з куркою / Shutterstock
– 500 грамів курячого шашлику "Томат та базилік" від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 4 помідори;
– 1 свіжий огірок;
– 1 солодкий перець;
– оливкова олія;
– тертий пармезан;
– улюблена зелень (рукола або салат);
– сіль;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Розігрійте сковороду-гриль або звичайну сковорідку.
- Обсмажте курячий шашлик по 7 – 8 хвилин із кожного боку.
- Доки м'ясо смажиться, приготуйте салат:
- наріжте помідори, огірки та солодкий перець довільними шматочками;
- полийте оливковою олією;
- додайте свіжу зелень;
- присмачте сіллю та чорним меленим перцем.
- Викладіть салат на порційні тарілки, до нього курячий шашлик, і притрусіть усе тертим пармезаном.
- Одразу подавайте салат до столу.
Смачного!