У літню пору увесь вільний час хочеться проводити на відкритому повітрі, зазначає 24 Канал. Це чудова нагода зібрати друзів чи родину та організувати відпочинок просто неба.

Читайте також Задоволення від відпочинку буде максимальним: що приготувати та не забути взяти на природу

Розташувавшись у затінку дерев, можна розстелити покривало, зручно сісти та насолоджуватися спілкуванням із найближчими людьми. Також дозвілля на відкритому повітрі чудово доповнять рухливі ігри – волейбол, бадмінтон, фризбі чи інші активності.

А головною родзинкою вдало проведеного часу на природі стане смачна трапеза, найголовнішим елементом якої є шашлик. Загалом процес його приготування може завдати чимало клопотів. Адже потрібно попередньо придбати м'ясо, обробити його та замаринувати. Усе це забирає багато часу та енергії.

Як швидко і легко приготувати шашлик

Однак виїзд на природу має бути насамперед відпочинком для всіх його учасників, а не затяжними підготуваннями з витраченим часом і нервами. Тож варто скористатись чудовим варіантом, який дозволяє зробити приготування шашлику дуже простим і приємним. Для цього радимо обирати свіжомариноване м'ясо від ТМ "Наша Ряба Апетитна". Шашлик від цього бренду потішить вдалим поєднанням свіжої та якісної курятини від ТМ "Наша Ряба" та влучними маринадами.

Наприклад, ви можете обрати шашлик із ніжного філе курочки, приправлений зеленню та цибулею. Цей продукт посмакує кожному і зробить частування на природі незабутнім. А любителям пікантних маринадів варто зупинити свій вибір на шашлику з м'яса стегна без шкіри "Томат та базилік". Поєднання пряності спецій та приємної кислинки томатів надає курочці оригінального смаку.

Одна з найголовніших переваг продуктів від ТМ "Наша Ряба Апетитна" – вони вже готові до приготування. Усе, що вам потрібно, – відкрити упаковку і відправити м'ясо на вогонь. Ап – і готово: вже за пів години ви зможете ласувати соковитим і ароматним шашликом.

Смажену на вогні курочку найкраще доповнити свіжими овочами та салатами. А як саме приготувати апетитний шашлик на природі, розповідаємо у покрокових рецептах.

Курячий шашлик з овочевим салатом

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Готуємо апетитний курячий шашлик з овочевим салатом

Готуємо апетитний курячий шашлик з овочевим салатом / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Нанизуємо курячий шашлик на шпажки та готуємо на мангалі протягом 30 хвилин.

  2. Доки м'ясо запікається на вогні, нарізаємо огірки кільцями. Змішуємо з міксом салату, додаємо сіль і перець до смаку та заправляємо олією.

  3. Подаємо курячий шашлик на шпажках з овочевим салатом та улюбленими соусами. Зокрема, до страви ідеально підійде свіжий дзадзикі з пітою або ж томатний із кінзою.

Курячий шашлик із солодким перцем

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Курячий шашлик з солодким перцем – чудове частування для відпочинку на природі

Курячий шашлик з солодким перцем – чудове частування для відпочинку на природі / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Очищаємо солодкі перці від насіння, нарізаємо довільними шматочками однакового розміру.

  2. Цибулю нарізаємо товстими кільцями. Поливаємо овочі олією.

  3. Нанизуємо курячий шашлик на шпажки, чергуючи з солодким перцем та кільцями цибулі.

  4. Готуємо усе на мангалі протягом 30 хвилин, періодично перевертаючи страву на усіх боків. Подавайте готовий курячий шашлик з соусами, як-от томатний з часником або ж грузинським ткемалі.

Курячий шашлик з цукіні та овочевим салатом

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Апетитний курячий шашлик з цукіні посмакує кожному

Апетитний курячий шашлик з цукіні посмакує кожному / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Очищаємо солодкий перець від насіння, нарізаємо довільними шматочками однакового розміру. Цукіні нарізаємо кружечками.
  2. Нанизуємо курячий шашлик на шпажки, чергуючи з солодким перцем та кільцями цукіні. Запікаємо на мангалі протягом 30 хвилин.
  3. За цей час готуємо овочевий салат із нарізаних довільними шматочками огірків та помідорів. Посипаємо порізаною на півкола цибулею, поливаємо олією та додаємо спеції до смаку.
  4. Подаємо готовий шашлик разом із салатом. Довершуємо трапезу соусом з томатами, як-от сацебелі.

Шашлик з сезонними овочами та соусом

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Шашлик з сезонними овочами та соусом

Шашлик з сезонними овочами та соусом / Фото Shutterstock

Приготування:
  1. Очищаємо помідори від насіння, нарізаємо на довільні кубики. Цибулю та цукіні нарізаємо товстими кільцями. Поливаємо овочі олією.
  2. Нанизуємо курячий шашлик на шпажки, чергуючи з помідорами, цибулею та цукіні.
  3. Готуємо м'ясо та овочі на мангалі протягом 30 хвилин.
  4. Для соусу натираємо або дрібно нарізаємо огірок, вичавлюємо часник та змішуємо з йогуртом і дрібно нарізаним кропом. Заправляємо все спеціями та подаємо разом із шашликом.

Смачного!