Інколи яблук у домі буває так багато, що вже не знаєш, куди їх подіти. На допомогу прийде рецепт смачного десерту, який простий в приготуванні, але потішить надзвичайним смаком.
Цікаво Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами
Шарлотка, пиріг та штрудель – перші ідеї, які виникають при запитанні "А що ж приготувати з яблук?". Ці десерти дуже популярні та не потребують великих зусиль. Але одноманітність може набриднути, а сезон яблук триватиме довго. Тому варто спробувати приготувати крамбл, який подарує новий смак.
Яблучний крамбл
Крамбл – це розсипчастий пиріг, батьківщиною якого є Велика Британія. "Родзинка" рецепту – сидр, який неабияк підсилює смак.
Крамбл – чудовий десерт / Фото Unsplash
Інгредієнти:
- 500 грамів яблук (очищених);
- 200 мілілітрів сидру;
- 100 грамів цукру;
- 1 лимон (сік і цедра);
- 30 грамів вершкового масла (і для змащування форми);
- 150 грамів вівсяних пластівців;
- 100 грамів пшеничного борошна;
- 1 яйце;
- дрібка кориці;
- дрібка солі.
Приготування:
- Яблука почистіть від шкірки та серцевини, наріжте однаковими кубиками і обсмажте на пательні з 100 грамами цукру й 30 грамами вершкового масла. Яблука повинні стати трохи м’якими.
- Коли рідина від яблук почне випаровуватися, додайте 200 мілілітрів сидру, цедру та сік 1 лимона й дрібку кориці. Уваріть рідину, щоб яблука стали м’якими.
- У мисці змішайте 100 грамів борошна зі 150 грамами пластівців, додавши дрібку солі. В іншій ємності змішайте 30 грамів води з 1 яйцем. Дві миски з’єднайте й вимісіть до отримання однорідної маси. У вас повинна вийти вівсяна крихта.
- Форму змастіть вершковим маслом, викладіть яблука, а зверху вівсяну крихту. Поставте в духовку запікатися на 15 хвилин при температурі 180 градусів. Пластівці повинні набути золотистого відтінку.