Інколи яблук у домі буває так багато, що вже не знаєш, куди їх подіти. На допомогу прийде рецепт смачного десерту, який простий в приготуванні, але потішить надзвичайним смаком.

Цікаво Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами

Шарлотка, пиріг та штрудель – перші ідеї, які виникають при запитанні "А що ж приготувати з яблук?". Ці десерти дуже популярні та не потребують великих зусиль. Але одноманітність може набриднути, а сезон яблук триватиме довго. Тому варто спробувати приготувати крамбл, який подарує новий смак.

Яблучний крамбл

Крамбл – це розсипчастий пиріг, батьківщиною якого є Велика Британія. "Родзинка" рецепту – сидр, який неабияк підсилює смак.

Крамбл – чудовий десерт / Фото Unsplash

Інгредієнти:

  • 500 грамів яблук (очищених);
  • 200 мілілітрів сидру;
  • 100 грамів цукру;
  • 1 лимон (сік і цедра);
  • 30 грамів вершкового масла (і для змащування форми);
  • 150 грамів вівсяних пластівців;
  • 100 грамів пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • дрібка кориці;
  • дрібка солі.

Приготування:

  1. Яблука почистіть від шкірки та серцевини, наріжте однаковими кубиками і обсмажте на пательні з 100 грамами цукру й 30 грамами вершкового масла. Яблука повинні стати трохи м’якими.
  2. Коли рідина від яблук почне випаровуватися, додайте 200 мілілітрів сидру, цедру та сік 1 лимона й дрібку кориці. Уваріть рідину, щоб яблука стали м’якими.
  3. У мисці змішайте 100 грамів борошна зі 150 грамами пластівців, додавши дрібку солі. В іншій ємності змішайте 30 грамів води з 1 яйцем. Дві миски з’єднайте й вимісіть до отримання однорідної маси. У вас повинна вийти вівсяна крихта.
  4. Форму змастіть вершковим маслом, викладіть яблука, а зверху вівсяну крихту. Поставте в духовку запікатися на 15 хвилин при температурі 180 градусів. Пластівці повинні набути золотистого відтінку.