Якщо ви досі готуєте смажену картоплю, а вона виходить вареною, зі слабкою скоринкою – цей рецепт для вас! Микола Люлько просто обожнює цю страву, тому відповідально підійшов до справи й поділився з читачами своїм фірмовим рецептом.

Читайте також Плов з булгуром: рецепт зі шкільного харчування Євгена Клопотенка

Просто й легка, на перший погляд, страва має кілька секретів у приготуванні. А саме, картопля. Її нарізка, заготовка та етапи, врахувавши які, ця страва буде довершеною, а картопля – смаженою, а не вареною на сковорідці.

До речі, Микола Люлько розповів, що обожнює їсти її зі шматком хліба та склянкою молока. Ви можете спробувати, як шеф-кухар, або подати її зі сметаною, улюбленим салатом або шкварками. Все залежить від вподобань та смаків.

Рецепт смаженої картоплі

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  1. Ретельно почистіть картопля, помийте її у воді. Наріжте картоплю однаковими шматочками та промийте в мисці з холодною водою, щоб вимити зайвий крохмаль.
  1. Злийте воду з миски, натомість обшпарте картоплю окропом. Злийте воду. Можна використовувати друшляк.
  1. Просушіть шматочки на шарі паперового рушника або за допомогою кухонного рушника.
  1. У сковорідку з антипригарним дном розігрійте багато олії. Вкиньте туди нарізану картоплю та залишіть смажитися. Перемішуйте її один раз в 5 хвилин.
  1. Паралельно очистіть від лушпиння ріпчасту цибулю, наріжте її кубиками.
  1. Обсмажте цибулю на сковорідці з олією до прозорого кольору.
  1. До обсмаженої картоплі додайте вершкове масло, цибулю та посоліть. Перемішайте всі інгредієнти та подавайте страву до столу.

Смачного!

Текст публікації Миколи Люлька:

Ловіть технологію по якій я роблю мою улюблену смажену картоплю.

Дуже люблю смажену картоплю зі шматком свіжого хліба і стаканом холодного молока!

Які у вас варіанти?