Смажена редиска – незвичний гарнір до ваших страв: спосіб приготування

9 червня 2021, 09:55
Читать новость на русском

Джерело:

Новое время

Рейтинг хітових весняних міксів часто очолює салат з рожевого редису, огірка і молодої капустини, заправлений ароматною соняшниковою олією. Проте цьому овочу можна надати зовсім іншого значення завдяки правильному приготуванню.

Усі ми звикли бачити редис у салаті. Але що ще можна приготувати з цим цікавим рожевим овочем – ділиться шеф-кухар Андрій Величко.

Саме час Готуємося до пляжного сезону: топ-3 страви, від яких втрачаєш вагу


Як приготувати редис / Фото Unsplash

Кулінар розповідає, як одного разу під час навчання у Ліоні, його одногрупник зі Штатів приготував редиску. Це дуже вразило та надихнуло кухаря. Тож він вирішив поділитись рецептом цього нетрадиційного та дуже смачного гарніру.

Рецепт приготування смаженої редиски

Інгредієнти:
– 2 пучки червоного молодої редиски;
– 1 пучок молодого часнику;
– 2 столові ложки фруктового оцту (винного, яблучного або гутулевого);
– 1 − 1,5 столова ложка олії;
– 1 − 1,5 столова ложка вершкового масла;
– сіль, перець.

Як приготувати смажену редиску

Крок 1

Обираємо редиску, варто звернути увагу на середній розмір овоча. Листя слід обрізати, залишивши 2 – 3 сантиметри стебла, хвостик видалити. Тоді промиваємо та ріжемо навпіл.


Вибираємо та нарізаємо редиску / Фото Unsplash

До теми Як приготувати цвітну капусту в клярі: простий рецепт смачної страви

Крок 2

Розігріти пательню з маслом і обсмажити редиску 1 – 1,5 хвилину на середньому вогні. Після цього додаємо нарізані стебла молодого часнику та оцет. Солимо, тушкуємо ще хвилину і знімаємо пательню з вогню.


Обсмажуємо редиску на середньому вогні / Фото Serious Eats

Варто знати

Під час обсмажування редиска трохи втрачає свій яскраво-червоний колір і стає рожевим. А оцет додасть гарніру з хрусткою скоринкою легкої кислинки. До речі, у процесі обсмажування редиска втрачає також і свою гостроту, тому ідеально підійде як гарнір.