Смажені гострі крильця за рецептом українського шеф-кухаря Володимира Ярославського вийдуть смачнішими ніж у закладі швидкого харчування. Все, що вам потрібно – ретельно ознайомитися з рецептом та приготувати його вдома.

Читайте також Відмінний гарнір з картоплі: готуємо французький гратен в духовці

Рецепт смажених курячих крилець в клярі

  • Час: 6 – 8 годин на маринування; 1 година на приготування
  • Порції: 4

Приготування:

  1. Розділіть курячі крила по суглобу за допомогою гострого ножа. Останню фалангу ми використовувати не будемо. Можете відкласти її на бульйон.
  1. У воді розчиніть сіль, додайте решту спецій та занурте у маринад крила. Залишіть у холодильнику на 6 – 8 годин.
  1. Дістаньте крила, просушіть на шарі паперового рушника, щоб позбутися зайвої рідини.

Приготування:

  1. Ретельно змішайте всі інгредієнти та розділіть, щоб відділити 150 грамів суміші. Влийте 150 грамів води та куряче яйце. Перемішайте все вінчиком – кляр для крилець готовий.
  1. Розігрійте каструлю з великою кількістю олії або фритюрницю.
  1. Крильця по одному запаніруйте одразу у клярі, далі у борошно зі спеціями й добре запаніруйте з обох боків і занурте у фритюр. Смажимо крила на середньому вогні – 170 градусів. Важливо, щоб маленька частина смажилась приблизно 4 хвилини, а більша понад 4 – 5 хвилин. М'ясо повинно повністю приготуватися.
  1. Викладайте готові обсмажені крила на паперовий рушник або серветку, щоб ті увібрали надлишкову олію. Крильця мають бути готовими всередині – перевірте перші шматочки обов’язково!
  1. Для більшої хрусткості скоринки курячих крилець можна спробувати готувати кляр навіть без яйця.

Смачного!