Смерекова хата: простий рецепт домашньої випічки

20 січня 2023, 11:47
Читать новость на русском

Джерело:

Юлія Віліч

Домашня випічка завжди така ніжна, смачна та по-сімейному "тепла". У нас є рецепт зимового торта, який так пасує до цього періоду.

Смерекова хата – торт з нашого дитинства. Якщо ви, як і ми, пам'ятаєте її смак, як готувала мама чи бабуся, з цим рецептом ми повернемо вас в минуле.

Читайте також Справжнє українське печиво: погачі за рецептом Клопотенка

Ніжний крем, солодка вишня у хрумкому тісті – це домашня випічка, від якої віє теплом та затишком.

Рецепт торта Смерекова хата

  • Час: 3 години
  • Порції: 6
Інгредієнти для тіста:
 – 180 грамів вершкового масла;
 – 220 грамів сметани (15 – 20%);
️ – 420 грамів пшеничного борошна;
️ – 6 грамів соди.

Приготування:

  • До сметани додаємо соду, перемішуємо. Додаємо максимально м'яке вершкове масло, знову перемішуємо.
  • Суміш додаємо до борошна. Замішуємо тісто.
  • Скочуємо з тіста ковбаску і ділимо її на сім рівних частин. Викладаємо шматочки тіста на тарілку присипану борошном і ховаємо в холодильник на 2 години.
Інгредієнти для начинки:
 – 800 грамів вишні (заморожена з невеликою кількістю соку);
️ – 130 грамів цукру;

️ – 70 грамів кукурудзяного крохмалю.

Приготування:

  • ️До вишні додаємо цукор та крохмаль. Перемішуємо. Ставимо на невеликий вогонь, постійно помішуючи доводимо масу до загущення. Даємо повністю охолонути.
  • Далі виймаємо шматочки тіста і розкатуємо з кожного тонкий пласт. З кожного вирізуємо дві смуги довжиною 25 сантиметрів, шириною 6,5 сантиметра. Повинно бути 14 смужок.
  • Із залишків тіста розкачуємо ще одну. По центрі кожної смуги акуратно викладаємо начинку. Краї кожної смуги трішки промазуємо водою. Закріплюємо краї.
  • Випікаємо трубочки при 180 градусів 25 хвилин. Даємо охолонути. Рівняємо під один розмір. 
Інгредієнти для крему:
 – 300 мілілітрів жирних вершків від 30%;
 ️– 150 грамів жирної сметани від 20%;
️ – 90 грамів цукрової пудри;
️ – 1 пакетик ванільного цукру.

Приготування:

  • 270 мілілітрів вершків збиваємо з пудрою до пишної маси, вони не повинні падати з вінчика.
  • Додаємо сметану, перемішуємо на низьких обертах міксера до однорідності.
  • Окремо, до 30 мілілітрів вершків додаємо ванільний цукор, підігріваємо. Даємо суміші охолонути, після цього додаємо до крему. Перемішуємо.
  • Викладаємо готові трубочки пірамідою, перемащуючи кремом.
  • Готовий торт залишаємо настоятися та подаємо до столу.

Смачного!