Соковита рулька в пиві до святкового столу: вистачить на всю компанію

6 січня 2022, 19:52
Читать новость на русском

Рулька – чудова страва для великої компанії. Запечена в пиві, під медово-гірчичною глазур'ю, вона полонить будь-якого гурмана. Одне слово – смакота!

Соковиту свинячу рульку подають до столу з печеною картоплею, квашеною капустою чи іншими соліннями.

Читайте також Смачні страви на Новий рік: курочка у вишневому маринаді, рулет із паприкою та гомілки з карі

Рецепт свинячої рульки в пиві

  • Час: 4 години
  • Порції: 6
Інгредієнти:
 – 1 свиняча рулька;
 – 2 літри темного пива;
 – 1 ріпчаста цибулина;
 – 1 морквина;
 – 1 головка часнику;
 – гвоздика, бадьян, лавровий лист;
 – сіль.
Для глазурування:
 – 30 грамів гострої гірчиці;
 – 30 грамів меду.

Приготування:

  1. До великої каструлі покладіть рульку, почищену моркву, цибулю, часник, лавровий лист, бадьян та гвоздику.


Скриншот із Лізи Глінської

  1. Посипте все сіллю та відправте на вогонь. Влийте до рульки пиво та накрийте кришкою.
  1. Варіть рульку на помірному вогні 2,5 – 3 години.
  1. Перекладіть рульку в рукав для запікання.
  1. Залийте в рукав для запікання 200 мілілітрів пивного бульйону та зафіксуйте кінці.


Скриншот із Лізи Глінської

  1. Запікайте рульку в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
  1. Для глазурі змішайте мед та гірчицю.
  1. Дістаньте рульку з духовки, перекладіть на чистий розрізаний рукав або фольгу і рясно змастіть глазур'ю.


Скриншот із відео Лізи Глінської

  1. Знову відправте рульку в духовку на 10 хвилин.


Скриншот із відео Лізи Глінської

  1. Соковита свиняча рулька готова.

Смачного!

Відеорецепт приготування свинячої рульки в пиві: