Неначе мамині: ці трюки зроблять котлети ніжними та соковитими
Котлети з фаршу – надзвичайно популярна страва на українському столі. Вони не тільки прості в приготуванні, але й особливо ситні. Щоб приготувати смачну та соковиту страву з хрусткою скоринкою, недостатньо мати лише перевірений рецепт. Потрібно знати деякі тонкощі приготування цієї страви.
Основою котлет з фаршу є м’ясо хорошої якості. Плануючи їх на вечерю, зазвичай купують свинину: лопатку або корейку. Однак, якщо ви хочете понизити калорійність страви, варто обрати куряче м’ясо.
Актуально Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину
Наступним пунктом, від якого залежатиме смак котлет, є додаток до м’яса – картопля, панірувальні сухарі чи хліб. Вони використовуються як взаємозамінні компоненти в залежності від ваших кулінарних звичок.
У котлети не варто додавати воду, краще замінити її молоком. Завдяки цьому інгредієнту покращиться текстура страви.
Обираючи спеції, не варто обмежуватися лише сіллю і перцем. Не потрібно забувати про широкий асортимент перців: для любителів м’яких смаків достатньо звичайного чорного, а любителі гострого можуть додати щіпку або дві копченої паприки, також ніщо не заважає додати трохи чилі.
У фарш котлет не потрібно додавати ціле яйце, а тільки жовтки. А для того, щоб котлети були соковитими, можна додати всередину фаршу трохи вершкового масла.
Щоб котлети гарно пропеклися, слід їх класти на розпечену сковороду з гарним шаром олії. Смажити їх варто спочатку на сильному вогні, щоб з'явилася скоринка, а потім зменшити температуру та потримати котлети під закритою кришкою 10-15 хвилин.