Солодкий або солоний: рецепт бананового хліба нашвидкуруч

7 березня 2022, 13:42
Читать новость на русском

Солодке піднімає настрій. Але ж треба знати міру. Цей хліб можна приготувати й солоним, попри те, що він – із бананами. Присмаки – також відповідно до ваших уподобань.

Волоські горіхи, мигдаль, насіння соняшника чи гарбуза, родзинки, в'ялена журавлина або цукати – підійде будь-що. І банани для цього хліба згодяться навіть перестиглі.

Читайте також Хліб без замісу: легкий рецепт від Володимира Ярославського

Банановий хліб: рецепт

  • Час: 50 хвилин
  • Кількість: 6 штук
Інгредієнти:
 – 3 банани;
 – 2 сирих курячих яйця;
 – 2 столові ложки апельсинового соку;
 – цедра апельсина;
 – насіння льону (родзинки, горіхи, кунжут);
 – 1,5 столові ложки олії;
 – 200 – 250 грамів борошна;
 – 10 грамів розпушувача для тіста.

Приготування:

  1. Почистьте банани від шкірки.
  1. До глибокої посудини просійте крізь сито борошно, щоб не було грудочок.
  1. Банани, яйця, апельсиновий сік, лимонну цедру та олію перебийте блендером.
  1. Всипте борошно та розпушувач і знову збийте все до однорідної маси.
  1. Додайте сухофрукти, насіння льону або горіхи (що є вдома).
  1. Форму для випікання змастіть маслом або олією. Викладіть до неї тісто й розрівняйте лопаткою.
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте до неї форму з тістом на 40 хвилин.
  1. Готовий банановий хліб наріжте на скибочки й подавайте до столу.

Смачного!