Прошаровується вафельний торт не просто згущеним молоком, а карамельним кремом. А до того ще й посипається арахісовою крихтою. Смакота!

Читайте також Легкі та поживні сніданки для всієї родини: 4 простих рецепти з курочкою

Рецепт вафельного торта

  • Час: 40 хвилин (5 – 6 годин на просочування)
  • Порції: 6 – 8


Вафельний торт / Фото з інстаграму Лізи Глінської

Приготування:

  1. У сотейнику розчиніть цукор з водою й варіть сироп, утримуючи температуру 116 градусів. Помішувати сироп не потрібно, щоб він не кристалізувався.
  1. Міксером збийте жовтки. Тонкою цівкою влийте гарячий сироп і далі збивайте.
  1. Коли основа для крему трішки охолоне – додайте згущене молоко та вершкове масло.
  1. Крем знову збийте.
  1. Для глазурі розтопіть у мікрохвильовій печі шоколад. Додайте олію й перемішайте.
  1. Подрібніть арахіс.
  1. Візьміть вафельний корж і викладіть на нього 2 столові ложки крему. Рівномірно розподіліть його по коржу, присипте арахісовою крихтою й прикрийте другим коржем. Так само прошаровуючи, викладіть один на одний решту коржів.
  1. Укрийте вафельний торт шоколадною глазур'ю. Боки обсипте крихтою арахісу.
  1. Відправте торт до холодильника на 5 – 6 годин.

Смачного!

Відеорецепт приготування вафельного торта: