Солодощі для схуднення: рецепт диявольського тістечка з ягодами

8 грудня 2021, 17:04
Читать новость на русском

Щоб не зірватися на магазинні солодощі, радимо вам приготувати їх власноруч, але виключно з корисних інгредієнтів. Нумо експериментувати!

Диявольське тістечко – саме так назвали його автори блогу Fat Killers – відмінна альтернатива магазинному солодкому. Ви з легкістю можете приготувати його вдома та, що головне, не зашкодите своїй фігурі.

Читайте також Рецепти для посиденьок із друзями

Тістечко – низькокалорійне, а ягоди для начинки можна обирати за сезоном – полуниця, чорниця тощо. Узимку відмінним варіантом будуть заморожені ягоди, наприклад, вишня чи малина.

Зверніть увагу! Для того, щоб полуницю не зіпсувати, потрібно тримати її не за хвостик, а наколоти на зубочистку. Готову полуничку викладати на пергамент, а не одразу на крем.

Рецепт корисних тістечок з ягодами

  • Час: 85 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти для бісквіта:
 – 2 сирих яйця;
 – 30 грамів рисового борошна;
 – 30 грамів пшеничного борошна;
 – 10 грамів какао;
 – 60 мілілітрів кефіру;
 – 5 грамів ванільного цукру;
 – підсолоджувач.
Для крему:
 – 120 грамів домашнього сиру;
 – 40 мілілітрів кокосового молока або молочних вершків;
 – 10 грамів кукурудзяного крохмалю;
 – 5 грамів ванільного цукру;
 – лимонний сік;
 – підсолоджувач.
Декор:
 – 100 грамів ягід (полуниця, вишня, малина);
 – 1 плитка чорного шоколаду.

Приготування:

  1. Для тіста збийте жовтки з підсолоджувачем та ванільним цукром.
  1. В окремому посуді збийте яєчні білки з дрібкою солі.
  1. До жовтків введіть кефір та розпушувач – перемішайте.
  1. Всипте какао, просіяне через сито борошно та обережно введіть білкову масу.
  1. Змастіть форму для випікання кокосовою олією або вершковим маслом.
  1. Вилийте тісто та відправте все випікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 40 – 50 хвилин.
  1. Охолодіть корж та виріжте з нього за допомогою склянки парну кількість кружечок.


Диявольське тістечко з ягодами / Фото Fat Killers

  1. Для крему змішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції.
  1. Полуницю ретельно помийте та просушіть на шарі паперового рушника.
  1. Розтопіть шоколад на паровій бані та по черзі занурюйте в нього ягоди так, щоб вони повністю покрилися.
  1. Викладіть на шоколадний коржик крем, полуницю та накрийте іншим коржиком.
  1. Сформуйте так всі тістечка  та подавайте до столу. Смачного!

Цікаво знати! Як правильно їсти паличками: