Дріжджове тісто вимагає довшого часу. Тож тісто для сосисок, замішане на кефірі, є чудовою альтернативою.
Вам сподобається Кращі, ніж у бабусі на базарі: готуємо повітряні біляші з м'ясом у духовці
Сосиски в тісті на пательні
- Час: 25 хвилин
- Порції: 16
Приготування:
- У миску налийте теплий кефір, додайте сіль з цукром, 2 ложки олії та яйце. Ложкою або вінчиком перемішайте до однорідного стану. Всипте просіяне борошно з содою.
- Замісіть тісто спочатку вінчиком, а потім руками на присипаній борошном стільниці. Замішуйте тісто, поки не перестане прилипати до долонь. Потім прикрийте його харчовою плівкою та залиште на 25 хвилин.
- Після цього розділіть тісто руками, змащеними олією, на 16 однакових шматочків.
- Сосиски звільніть від оболонки. Шматочки тіста розкачайте тонко за розміром сосисок.
- Покладіть сосиски на тісто та щільно защепіть пальцями, щоб вийшли пиріжки.
- У глибокій пательні розігрійте 5 ложок олії. Смажте сосиски в тісті на середньому вогні до рум'яної скоринки з усіх боків. Викладайте на серветки, щоб вони увібрали зайву олію.