Смачніші ніж в магазині: готуємо сосиски в тісті

10 лютого 2023, 14:02
Читать новость на русском

Сосиски в тісті полюбилися багатьом ще з дитинства, адже їх часто продавали в шкільних їдальнях.

Щоб повернути трішки дитинства і доросле життя, пропонуємо приготувати смачні, пухкі сосиски в тісті вдома.

Читайте також Котлети з грибами чи фрикадельки з овочами: страви з курячого фаршу, які посмакують кожному

Головне у цій закусці, обрати хороші, якісні сосиски. Авторка також наголошує на розмірі виробів: краще таки брати середні чи маленькі, щоб використати менше тіста.

Рецепт сосисок в тісті

  • Час: 3 – 4 години
  • Порції: 10 штук
Інгредієнти:
 – 300 грамів пшеничного борошна;
 – 40 грамів цукру;
 – упаковка ванільного цукру;
 – 2 яєчні жовтки;
 – 4 грами сухих дріжджів;
 – дрібка солі;
 – 150 грамів молока;
 – 25 грамів вершкового масла;
 – 25 грамів олії.

Приготування:

  • Замішуємо тепле молоко, дріжджі, цукор і 100 грамів борошна. Даємо постояти в теплі 10 хвилин. Коли з’являться пухирці додаємо решту інгредієнтів, один жовток і замішуємо тісто. Воно не має прилипати до рук. Даємо постояти в теплі 1 годину.

  • Розділяємо тісто на 10 колобків, накриваємо рушником і чекаємо ще 20 хвилин. З кожної кульки тіста руками розкачуємо, розтягуємо джгутик, як з пластиліну. На столі катаємо руками і трішки розтягуємо в боки. Накручуємо на сосиску. Викладаємо на лист з пергаментом на відстані, накриваємо рушником і чекаємо ще 20 хвилин.
  • Змащуємо жовтком з 2 столовими ложками молока, посипаємо кунжутом і запікаємо при 180 градусах 20 – 25 хвилин.

Смачного!

Рекомендації щодо приготування:

  • не беріть довгі сосиски, бо знадобиться більше тіста. Довжина приблизно до 10 сантиметрів.
  • краще загортати і класти кінцем вниз на деко, чи навіть кінець ховати в середину. Так вони не розкрутяться.
  • дайте тісту підрости, особливо в крайній раз.
  • це тісто ідеально підходить для печених пиріжків.