Домашня консервація на зиму: рецепти соте з кабачків та баклажанів

5 серпня 2021, 15:29
Читать новость на русском

Овочеве соте – чудове доповнення до м'ясних та рибних страви. Також його можна подавати як окрему закуску. Щоб приготувати соте, вам знадобляться літні овочі: баклажани, помідори, болгарський перець, кабачок – і зовсім трохи часу.

Щоб приготувати смачне, а головне корисне овочеве соте використовуйте духовку, попередньо не обсмажуйте овочі на сковорідці. Така страва міститиме близько 50 кілокалорій на 100 грамів. Якщо ж вам до вподоби калорійна їжа – оберіть рецепт з обсмажуванням та консервацією.

Читайте також Від зерна до полиці: як в Україні виготовляють якісну курятину й при цьому дбають про довкілля

Рецепт соте з баклажанів та кабачків на зиму

  • Час: 2 години
  • Порції: 8


Фото 1000 меню

Інгредієнти:
 – 300 г баклажанів;
 – 300 г кабачків;
 – 100 г моркви;
 – 100 г цибулі;
 – 100 г болгарського перцю;
 – 400 г томатного соусу;
 – 80 мл рослинної олії;
 – 2 ст. л. оцту;
 – дрібка солі;
 –  ½ ст. л. цукру;
 – 3 зубчики часнику.

Приготування:

  1. Ретельно помийте всі інгредієнти. Видаліть плодоніжки, насіння з перцю.
  2. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на грубій тертці.
  3. Кабачки розріжте повздовж навпіл та наріжте півкільцями. Аналогічно наріжте баклажани.


    Фото 1000 меню
     
  4. Болгарський перець наріжте півкільцями.


    Фото 1000 меню
     
  5. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній всі нарізані овочі. 15 хвилин буде достатньо.
  6. Влийте томатний соус, вичавіть часник через прес та перемішайте. Поцукруйте овочі, посоліть та ще раз перемішайте соте.


    Фото 1000 меню
     
  7. Накрийте страву кришкою та тушкуйте 30 хвилин.
  8. Наприкінці приготування додайте до овочів оцет та перемішайте.


    Фото 1000 меню
     
  9. Перекладіть овочеве соте в стерилізовані банки, закрийте кришками та переверніть догори дном.
    Накрийте банки теплим рушником та залишіть консервацію охолоджуватися при кімнатній температурі.
  10. Ваше соте готове до вживання. Смачного!

Соте з баклажанів та кабачків у духовці

  • Час: 1 години
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 1 баклажан;
 – 1 кабачок;
 – 1 ріпчаста цибулина;
 – 1 морквина;
 – 1 солодкий болгарський перець;
 – 2 помідори;
 – 1 – 2 зубчики часнику;
 – ½ ч. л. прованських спецій;
 – сіль на ваш смак;
 – чорний мелений перець на ваш смак;
 – 2 – 3 ст. л. оливкової олії.

Приготування:

  1. Ретельно помийте всі овочі. Видаліть насіння з болгарського перцю та видаліть плодоніжки.
  2. Наріжте овочі середніми кубиками, а часник вичавіть через прес.
  3. Викладіть нарізані овочі на деко вкрите шаром пергаменту. 
  4. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  5. Перемішайте всі овочів в деко, додайте спецій, олії та часнику і знову перемішайте.
  6. Випікайте соте з кабачків та баклажанів в духовці протягом 40 – 45 хвилин. 
  7. Подавайте соте до столу гарячим або охолодженим. Смачного!