5 серпня,
15:29
Домашня консервація на зиму: рецепти соте з кабачків та баклажанів
Овочеве соте – чудове доповнення до м'ясних та рибних страви. Також його можна подавати як окрему закуску. Щоб приготувати соте, вам знадобляться літні овочі: баклажани, помідори, болгарський перець, кабачок – і зовсім трохи часу.
Щоб приготувати смачне, а головне корисне овочеве соте використовуйте духовку, попередньо не обсмажуйте овочі на сковорідці. Така страва міститиме близько 50 кілокалорій на 100 грамів. Якщо ж вам до вподоби калорійна їжа – оберіть рецепт з обсмажуванням та консервацією.
Читайте також Від зерна до полиці: як в Україні виготовляють якісну курятину й при цьому дбають про довкілля
Рецепт соте з баклажанів та кабачків на зиму
- Час: 2 години
- Порції: 8
Фото 1000 меню
– 300 г баклажанів;
– 300 г кабачків;
– 100 г моркви;
– 100 г цибулі;
– 100 г болгарського перцю;
– 400 г томатного соусу;
– 80 мл рослинної олії;
– 2 ст. л. оцту;
– дрібка солі;
– ½ ст. л. цукру;
– 3 зубчики часнику.
Приготування:
- Ретельно помийте всі інгредієнти. Видаліть плодоніжки, насіння з перцю.
- Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на грубій тертці.
- Кабачки розріжте повздовж навпіл та наріжте півкільцями. Аналогічно наріжте баклажани.
Фото 1000 меню
- Болгарський перець наріжте півкільцями.
Фото 1000 меню
- Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній всі нарізані овочі. 15 хвилин буде достатньо.
- Влийте томатний соус, вичавіть часник через прес та перемішайте. Поцукруйте овочі, посоліть та ще раз перемішайте соте.
Фото 1000 меню
- Накрийте страву кришкою та тушкуйте 30 хвилин.
- Наприкінці приготування додайте до овочів оцет та перемішайте.
Фото 1000 меню
- Перекладіть овочеве соте в стерилізовані банки, закрийте кришками та переверніть догори дном.
Накрийте банки теплим рушником та залишіть консервацію охолоджуватися при кімнатній температурі. - Ваше соте готове до вживання. Смачного!
Соте з баклажанів та кабачків у духовці
- Час: 1 години
- Порції: 4
– 1 баклажан;
– 1 кабачок;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 1 морквина;
– 1 солодкий болгарський перець;
– 2 помідори;
– 1 – 2 зубчики часнику;
– ½ ч. л. прованських спецій;
– сіль на ваш смак;
– чорний мелений перець на ваш смак;
– 2 – 3 ст. л. оливкової олії.
Приготування:
- Ретельно помийте всі овочі. Видаліть насіння з болгарського перцю та видаліть плодоніжки.
- Наріжте овочі середніми кубиками, а часник вичавіть через прес.
- Викладіть нарізані овочі на деко вкрите шаром пергаменту.
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Перемішайте всі овочів в деко, додайте спецій, олії та часнику і знову перемішайте.
- Випікайте соте з кабачків та баклажанів в духовці протягом 40 – 45 хвилин.
- Подавайте соте до столу гарячим або охолодженим. Смачного!