Соус Цезар – невід'ємний компонент однойменного салату, який так полюбився багатьом. В його основі емульсія з яєчних жовтків, оливкової олії та спецій, а доповнюють смак анчоуси та сир пармезан.

Читайте також Замість кетчупу: рецепт томатного соусу Наполітано

Володимир Ярославський розповів читачам в інстаграмі рецепт справжнього соусу Цезар, щоб кожен міг приготувати його вдома та насолоджуватися заправкою в салатах чи намазувати на сендвічі.

На 100 грамів салату Ромен або Айсберг йде 50 грамів соусу Цезар.

Рецепт соусу Цезар

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  1. Яєчні жовтки змішуємо з сіллю, цукром, чорним перцем та гірчицею. Збийте все в піну, тонкою цівкою влийте олію та продовжуйте збивати емульсію.
  1. Дрібно наріжте анчоуси, каперси, часник та натріть на дрібній тертці пармезан. Влийте до емульсії трішки лимонного соку та перемішайте до однорідності.
  1. Наприкінці додайте грецький йогурт та ще раз перемішайте.
  2. Соус зберігається 5 днів у холодильнику при температурі 4 градуси.

Смачного!

Зверніть увагу!

  • Перед використанням важливо добре помити яйця, також вони мають бути свіжі і цілі.
  • Олію потрібно додавати тонкою цівкою. Якщо соус розшарувався, візьміть ще 1 жовток, трохи гірчиці, збийте у піну (це допомагає емульгації) і сюди додавайте потроху, знов тонкою цівкою розшаровану суміш.
  • Олію не вбивають у соус, а вмішують.
  • Йогурт можна замінити на сметану, воду, молоко.
  • Олія має бути без запаху
  • Соус можна робити й без анчоусів, якщо ви не полюбляєте запах і смак риби.
  • Можна додавати ворчестер на (свій) смак, особливо якщо немає анчоусів.
  • Замість печеного часнику можна брати трішки свіжого.